Αντιφασισμός

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η αντίσταση στην φαιά απειλή, είτε στο επίπεδο της πάλης των ιδεών είτε στο επίπεδο της άμεσης φυσικής σύγκρουσης με τις εκφάνσεις της είναι καθήκον για κάθε επαναστατική οργάνωση. Ο Ρουβίκωνας αποφάσισε να διοχετεύσει το αντιφασιστικό κομμάτι του αγώνα του μέσα από μία μετωπική πρωτοβουλία που οδήγησε στην δημιουργία του στεκιού «Δίστομο» στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όταν αυτή είχε καταληφθεί από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Αν και αρκετές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι ως συλλογικότητα με τον φασισμό, μέσα από το «Δίστομο» τους αγώνες και τις πρωτοβουλίες του, μαζί με μεμονωμένους συντρόφους/ισσες αλλά και σχήματα,  με αναρχικές ή κομμουνιστικές αντιλήψεις που συμμετέχουν σε αυτό, αντιπαλεύουμε τον φασισμό σε όλες του τις εκφράσεις αλλά κυρίως σε αυτές που προσπαθούν να μολύνουν και να αποκτήσουν προγεφυρώματα ανάμεσα στην κοινωνική βάση.

Ανακοίνωση για τα φασιστικά συνθήματα σε σπίτια συντρόφων

Σήμερα, νωρίς το πρωί οι σύντροφοι μας Σ. Δ και Π. Κ είδαν κάτω από τα σπίτια τους φασιστικά συνθήματα, ανάλογα με αυτά που είχαν γραφτεί πριν λίγο διάστημα στο στέκι του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ

Read More

Ανακοίνωση για το κλείσιμο των γραφείων της Λ.Ε.Π.ΕΝ

Το Αντιφασιστικό στέκι ΔΙΣΤΟΜΟ ανακοινώνει στους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα και σ’ όλους τους αντιφασίστες ότι τα γραφεία της Λ.Ε.Π.ΕΝ του παρακρατικού πρώην χρυσαυγίτη Χρήστου Ρήγα, στην οδό Υγείας, έκλεισαν.

Read More

Νέα γραφεία φασιστών (Λ.Ε.Π.ΕΝ) στον Άγιο Παντελεήμονα; Ωραίο το αστείο…

Τη Δευτέρα 5/9 συγκεντρωθήκαμε περίπου 80 αντιφασίστες και αντιφασίστριες και κατευθυνθήκαμε προς την οδό Υγείας 7 στον 2ο όροφο και σε ώρα που τα γραφεία τους υποτίθεται πως είναι ανοιχτά. Καθώς δεν βρίσκονταν εκεί δυστυχώς, ανοίξαμε δυο ευμεγέθεις τρύπες στον τοίχο τους και αποχωρήσαμε συγκροτημένα.

Read More
Loading