Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της 19χρονης

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της 19χρονης, θύματος trafficking της Ηλιούπολης.

Η υπόθεση της 19χρονης, θύμα τράφικινγκ του αστυνομικού στην Ηλιούπολη, την οποία παρακολουθήσαμε στενά, τράβηξε την κουρτίνα αποκαλύπτοντας ξανά τη σήψη και τη δυσωδία του δικαστικού συστήματος σε όλο της το αποτρόπαιο μεγαλείο.

Ο καταδικασμένος για τα προσχήματα θύτης, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος, έχει ασκήσει έφεση γιατί απ’ ό,τι φαίνεται δεν τον κάλυψε αυτό το απροκάλυπτο και εμετικό ξέπλυμα που του πρόσφερε απλόχερα η δικαιοσύνη πρωτόδικα. Θέλει να κριθεί αθώος, την ίδια στιγμή που η εισαγγελέας αρνήθηκε το δικαίωμα έφεσης στο θύμα λίγο μετά την πρωτόδικη απόφαση. Φτάσαμε, εσχάτως, στο σημείο να έχει οριστεί δικάσιμος στις 26/2 για τη 19χρονη, γιατί κατηγορήθηκε ανώνυμα ότι δεν τηρούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο ήταν φυλακισμένο θύμα του προαγωγού της. Σύμφωνα με τις συνηγόρους υπεράσπισης Αντωνία Λεγάκη και Δήμητρα Κεραμίδα, ο ίδιος ο καταδικασμένος θύτης είχε την έμπνευση να μηνύσει τη 19χρονη με τις κατηγορίες ότι εκδιδόταν χωρίς πιστοποιητικό όσο βρισκόταν υπό την ομηρία του και της κατοχής μικροποσότητας χασίς, χωρίς κανένα στοιχείο φυσικα, και ο εισαγγελέας προχώρησε σε άσκηση ποινικής δίωξης.

Γίνεται όλο και πιο δύσκολο ακόμα και να συλλάβει κανείς το μέγεθος του θράσους των εξουσιών, το καταφύγιο και τη ζεστή αγκαλιά που αφειδώλευτα παρέχουν στους θύτες και την αντιστροφή της πραγματικότητας που βιώνουμε. Δεν αμφιβάλαμε για το αδιαίρετο της τριάδας κράτους, δικαστικών αρχών και νταβατζήδων αστυνομικών, αλλά στην τωρινή συγκυρία ακόμα και τα προσχήματα τα βρίσκουν, φαίνεται, παρωχημένα. Δε θα τους περάσει ανώδυνα.

Όλες/οι στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 19χρονη τη Δευτέρα 26/02 στις 9:00, Α ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΗΡΙΟ 4

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ