Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα

Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

[Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα]
Κάλεσμα συμμετοχής στην Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα
Κάθε χρόνο βλέπουμε κάθε δημόσια υπηρεσία να ρημάζεται ολοένα και περισσότερο και η πυρόσβεση δεν αποτελεί εξαίρεση. Η προκλητικά πενιχρή στελέχωση των πυροσβεστικών σωμάτων και η ανεπαρκής και ελλιπής εφαρμογή μέτρων πυροπροστασίας/δασοπροστασίας έχουν αφήσει ανεξίτηλες τις συνέπειες αυτών των πολιτικών αποφάσεων, με εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων αλλά και οικισμούς κάθε χρόνο παραδομένα στις φλόγες και ανυπολόγιστες ζημιές σε χλωρίδα, πανίδα και ανθρώπινες ζωές.
Αν αυτές οι εκτάσεις γίνονται στάχτη από κρατική αμέλεια ή κεφαλαιοκρατική σκοπιμότητα είναι μια συζήτηση στην οποία επιδίδεται σχεδόν κάθε πολιτικός χώρος, όμως ελάχιστα απαντά στο ερώτημα που γεννάται όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις εικόνες καταστροφής και οδύνης: Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;
Στο δεύτερο μισό του 2022 γεννήθηκε η ιδέα να δοθεί επιτέλους μια απάντηση και, παρά τις δυσκολίες και τα περιορισμένα μέσα, το πρώτο πυροσβεστικό όχημα του Ρουβίκωνα έγινε πραγματικότητα.
Το καλοκαίρι του 2023 η ιδέα έγινε πράξη και το πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος διατήρησε μια συνεχή και αποτελεσματική παρουσία στα μέτωπα των πυρκαγιών.
Η απάντηση είχε πλέον δοθεί και δεν πέρασε απαρατήρητη. Όπως και φάνηκε όταν ο κόσμος της βάσης, ο δικός μας κόσμος, έδειξε την εμπιστοσύνη και αμέριστη συμπαράσταση του στην επιτυχή καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης που ακολούθησε για την απόκτηση ενός δεύτερου οχήματος και τη μετατροπή του σε πυροσβεστικό.
Με το δεύτερο πυροσβεστικό όχημα να αποτελεί πλέον πραγματικότητα, καλούμε το Σάββατο 18 Μάη στο Κοινωνικό Κέντρο “Σκοπευτήριο” (Ηρώς Κωνσταντοπούλου 16-18, Καισαριανή), στις 19:00, όποιον/α είτε έχει σχετική με τη δασοπυρόσβεση εκπαίδευση, είτε έχει αποκτήσει αντίστοιχες ικανότητες και εμπειρία επί του πεδίου, και θέλει να γίνει κομμάτι αυτού του εγχειρήματος που ολοένα μεγαλώνει.
Γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.
Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ρουβίκωνα
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ