Παρέμβαση στο αρτοποιείο του Παύλου Παρθένη στο Αγρίνιο

Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2020

Βιασμός 14χρονης κατ’ εξακολούθηση και επί πληρωμή, από ιδιοκτήτη αρτοποιείου μέσα στο κατάστημα. Το φρικτό γεγονός έχει όνομα και επίθετο και αυτό είναι Παύλος Παρθένης.

Ο Παρθένης, πολιτευτής με την ακροδεξιά παράταξη του Αρτέμη Σώρρα “Ελλήνων Συνέλευσις”, έδινε ραντεβού στον φούρνο που διατηρεί στο Αγρίνιο με τον προαγωγό πατέρα, και αφού τα έβρισκαν οι δυο τους, το ανήλικο κορίτσι παραδιδόταν στις ορέξεις του βιαστή μαγαζάτορα.

Οι δυο τους συνελήφθησαν πριν από ένα χρόνο και αφού πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή, ο μεν νταβατζής πατέρας κρίθηκε προφυλακιστέος, ο δε βιαστής Παρθένης αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την πρόσφατη δίκη, ενώ μάλιστα για ένα διάστημα προσέλαβε και σεκιουριτά για να του φυλάει τον φούρνο.

Κατά το αναμενόμενο όμως, καθώς δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η αστική δικαιοσύνη είναι “τυφλή και κουφή” όπως τεχνηέντως την αποκαλούν, η λέξη “βιασμός” δεν υπήρξε πουθενά στο κατηγορητήριο και το γεγονός μετατράπηκε σε “μαστροπεία κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα εναντίον προσώπου κάτω των 15 ετών και γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και απόπειρα με παθόντα που συμπλήρωσε τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14 έτη”.

Έτσι λοιπόν, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου αποφάνθηκε ότι ο νταβατζής πατέρας και ο βιαστής μαγαζάτορας/πολιτευτής είναι ένοχοι με αυτές τις κατηγορίες και ως εκ τούτου έπεσαν στα μαλακά, την ίδια ώρα που η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή τους.

Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γνωστές οι μεθοδεύσεις όπου οι βιαστές μετατρέπονται σε καλούς και ηθικούς οικογενειάρχες (για του λόγου το αληθές, η υπερασπιστική γραμμή για τον Παρθένη ήταν ότι βοηθάει οικογένειες οικονομικά και λόγω “αντιπαλότητας” μεταξύ των, προέκυψε η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη), ενώ οι βιασμοί βαφτίζονται συναινετική ερωτική πράξη (η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε πως το 14χρονο κορίτσι ήταν “σεξουαλικά ενεργό” και πως “δεν έφερε κακώσεις”, οπότε συναινούσε στη φρικαλεότητα).

Ήρθε η ώρα, όμως, για τον Παρθένη να καθίσει στο εδώλιο του πραγματικού δικαστηρίου, αυτού της κοινωνικής κατακραυγής, λαμβάνοντας πίσω ελάχιστη από τη βία και φρίκη που προκάλεσε.

Ως Ρουβίκωνας, επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα στον βιαστή και τους υπερασπιστές του, πως κανένα σώμα δεν τους ανήκει και πως έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ρουβίκωνας

Υ.Γ. Να σημειωθεί πως μία υπάλληλος του αρτοποιείου τράβηξε μαχαίρι σε συντρόφους/σες που την αφόπλισαν.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ