rouvikonas logo

Για την αθώωση των μελών μας στην ομαδική δίκη

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Το κράτος έχει συνέχεια και η πιθανή καταδίκη στη σημερινή ομαδική δίκη 12 μελών του Ρουβίκωνα για 8 διαφορετικές υποθέσεις, θα μπορούσε να ήταν ένας κόμβος σε αυτή τη συνέχεια.

Το καθεστωτικό αίτημα, χρόνια τώρα, για συντριπτική καταστολή της συλλογικότητάς μας, σήμερα γνώρισε μια ήττα. Η κυβέρνηση Σύριζα έστρωσε το έδαφος συνενώνοντας στην ίδια δίκη πολλές και «σημαντικές» υποθέσεις και η ΝΔ, προτάσσοντας τη θεωρία των δύο άκρων, προσπαθεί μέσω της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, να στρώσει χαλί για ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με το ριζοσπαστικό κίνημα. Η σημερινή δίκη ήταν ένας πιλότος για την καταστολή, τόσο για τον Ρουβίκωνα όσο και για κάθε οργανωμένη επαναστατική δύναμη.

Απέτυχαν.

Τα μέλη μας αθωώθηκαν για όλες τις υποθέσεις. Ο κόμβος μιας ομαδικής καταδίκης της συλλογικότητάς μας που θα μπορούσε να αποτελέσει σκαλοπάτι για μια ευρύτερη δίωξη, δεν κατορθώθηκε να στηθεί.

Αυταπάτες δεν έχουμε. Το κράτος μπορεί να κάνει ό,τι παιχνίδι θέλει με τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει και εφαρμόζει κατά βούληση. Είμαστε προετοιμασμένοι να βρεθούμε σε κάθε συνθήκη. Παρόλα αυτά, η αθώωσή μας μειώνει τις δυνατότητες του κράτους να κινηθεί αθέατο πίσω από τον μανδύα μιας ανεξάρτητης δικαιοσύνης, χωρίς να υποχρεωθεί να κάνει δημόσια επίδειξη νομικής αυθαιρεσίας και πολιτικής ιδιοτέλειας. Μικρό το κέρδος, είναι η αλήθεια, αλλά όχι ασήμαντο.

Ο αγώνας μας δίνεται σε όλα τα επίπεδα, δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα. Είμαστε «μέλισσες» και συνεχίζουμε προσεκτικά, υπεύθυνα και πάνω από όλα με αφοσίωση το επαναστατικό μονοπάτι που έχουμε χαράξει.

Αυτή η μάχη κερδήθηκε.

Όλο το ενδιαφέρον μας στρέφεται στην επόμενη…

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ