Συλλογή τροφίμων για τις οικογένειες των 95ου Νηπιαγωγείου, 35ου Δημοτικού, 36oυ Δημοτικού Αθηνών

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Από σήμερα και για μια εβδομάδα, συγκεντρώνουμε στο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ (Αραχώβης & Θεμιστοκλέους – Πλ. Εξαρχείων, ώρες 18:00 – 20:00 / Για κατ’ οίκον παραλαβή: 6942 229-569 & 6942 457-669) τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για τις οικογένειες που εξασφάλιζαν το φαγητό τους από το πρόγραμμα σίτισης των ολοήμερων σχολείων στα Εξάρχεια, στα οποία φοιτούν τα παιδιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και τη διακοπή λειτουργίας των σχολείων λόγω των μέτρων για τον Covid-19, οι μερίδες φαγητού που περίσσευαν, με πρωτοβουλία γονέων και δασκάλων μοιράζονταν στις οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και με αυτό τον τρόπο ανακουφίζονταν, έστω στο ελάχιστο.

Με το κλείσιμο των σχολείων, όμως, αυτή η δυνατότητα σταμάτησε, οπότε όχι μόνο δεν υπήρξε καμία διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων (στον οποίο υπάγονται τα συγκεκριμένα σχολεία) και το Υπουργείο Παιδείας (που έχει υπογράψει τη σύμβαση με την επιχείρηση η οποία είναι υπεύθυνη για τη σίτιση των μαθητών), να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των οικογενειών, αλλά και καμία απάντηση στα συνεχή αιτήματα των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών.

Φαίνεται ότι ο κ. Μπακογιάννης δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια “μικρά” ζητήματα, προέχει άλλωστε ο “μεγάλος περίπατος” (περίγελος) και ο, μετά βαΐων και κλάδων, “χριστουγεννιάτικος στολισμός” της Αθήνας, ούτε και η κ. Κεραμέως, που επί των ημερών της η διανομή μασκών (και… παγουριών, βεβαίως βεβαίως) στα σχολεία, καθώς και η τηλεκπαίδευση, κατέληξαν σε φιάσκο.

Πλάτη θα βάλει για μία ακόμη φορά η κοινωνική βάση, δείχνοντας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στις οικογένειες του 95ου Νηπιαγωγείου & 35ου Δημοτικού και του 36oυ Δημοτικού Αθηνών.

Τα είδη που συλλέγονται, είναι:

• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, κονσέρβες)

• Γάλα μακράς διάρκειας

• Φρυγανιές, μπισκότα

• Αλάτι, ζάχαρη

• Λάδι, ξύδι

• Πάνες

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ