Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Για την εισβολή μπάτσων στις φοιτητικές εστίες

Σάββατο, 2 Ιανουαρίου, 2021

Μόλις δύο μέρες πριν το τέλος του έτους, γινόμαστε άλλη μία φορά μάρτυρες του παραλογισμού των υποτιθέμενων επιχειρήσεων πάταξης της ανομίας και της υπέρμετρης βίας της γνωστής συμμορίας της ΓΑΔΑ.

Αυτή τη φορά το κυνήγι μαγισσών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Αστυνομικές δυνάμεις κάθε λογής, από ασφαλίτες μέχρι και ΕΚΑΜ, έκαναν έφοδο στις εστίες της Α’ Φέπα στου Ζωγράφου το πρωί της Τετάρτης 30/12 και για τουλάχιστον τρείς ώρες τρομοκρατούσαν οικότροφους και εργαζόμενους μέσα στον ίδιο τον προσωπικό τους χώρο, εκκενώνοντας δωμάτια, διαλύοντας πόρτες και τζαμαρίες και κατάσχοντας μέχρι και υλικό των πολιτιστικών ομάδων της εστίας (ΠΟ.ΦΕ.Π.Α). Δε δίστασαν μάλιστα να προχωρήσουν και σε συλλήψεις οικότροφων με γελοίες κατηγορίες, ενώ καταγγελίες αναφέρουν μέχρι και εκφοβισμό με την απειλή χρήσης όπλου.

Η ενέργεια αυτή, που προφανώς έχει την ευλογία της Πρυτανείας, έρχεται ως συνέχεια της εκδικητικής στάσης απέναντι στους εστιακούς, οι οποίοι είχαν προχωρήσει τις προηγούμενες εβδομάδες σε κατάληψη της γραμματείας και της διεύθυνσης των εστιών, ως μέσο πίεσης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί και διακοπή της σίτισης από την πρυτανεία, η οποία και μετά τη λήξη της κατάληψης, δεν επαναλειτούργησε.

Φυσικά δίνεται έτσι και ένα μήνυμα για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει στους κοινωνικούς μας χώρους με την επιβολή αστυνομικών δυνάμεων εντός των πανεπιστημίων και για την εδραίωση μίας νέας κανονικότητας, όπου η οποιαδήποτε αντίσταση στα κελεύσματα της κρατικής εξουσίας θα διώκεται με μανία.

Εμείς από την πλευρά μας, δε θα μείνουμε αμέτοχοι σε όλο αυτό. Στηρίζουμε τον αγώνα των εστιακών και τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για την υπεράσπιση του προσωπικού και κοινωνικού τους χώρου. Θα είμαστε παρούσες και παρόντες σε κάθε κίνηση και σε κάθε πεδίο αγώνα ενάντια στο μέλλον που μας επιβάλλουν.

Οργανωνόμαστε γιατί το μόνο που έχουμε είναι ο ένας την άλλη.

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ