Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων 11/2, κτίριο 16, 11:00

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2021

Σύλληψη μέλους της φοιτητικής ομάδας Ρουβίκωνα.

Κατά τη διάρκεια, αλλά και προς το τέλος, της σημερινής πανεκπαιδευτικής πορείας, ενάντια στις νέες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προβλέπουν θέσπιση βάσης εισαγωγής, ορίου φοίτησης, διαγραφές φοιτητών, καθώς και ίδρυση νέου ειδικού σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, δυνάμεις της αστυνομίας χτύπησαν το σώμα της πορείας.

Ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις φοιτητριών και φοιτητών ακολούθησαν, για να καταστήσουν ακόμα πιο σαφές ότι οι μπάτσοι δεν έχουν καμία θέση στις σχολές μας. Από τους συλληφθέντες/σες έχει ήδη μεταφερθεί άτομο βαριά χτυπημένο στο νοσοκομείο, κι άλλοι παραμένουν χτυπημένοι στη ΓΑΔΑ.

Μεταξύ των συλληφθέντων, φοιτητής και σύντροφός μας, μέλος της φοιτητικής ομάδας Ρουβίκωνα, που συμμετείχε στην πορεία της ανοιχτής συνέλευσης Πανεπιστημιούπολης. Πρώτα χτυπήθηκε μέσα στη ΓΑΔΑ και τώρα διώκεται με κατασκευασμένες κατηγορίες για σωρεία πλημμελημάτων, αλλά και κακουργημάτων για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών, και αύριο μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες/σες θα περάσει στις 11:00 ανακριτή, Ευελπίδων, κτίριο 16.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/είσες φοιτητές και φοιτήτριες

Καμία δίωξη αγωνιστών και αγωνιστριων

Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ