Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων 12/2, κτίριο 9, 13:00

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2021

Στο μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10/2 συνελλήφθησαν 27 άτομα, ένα εκ των οποίων αποτελεί μέλος μας. Ο σύντροφός μας που, ως φοιτητής, βρέθηκε να διαδηλώνει κατά του νέου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, συνελλήφθη και χτυπήθηκε άσχημα μέσα στη ΓΑΔΑ από ματατζή, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα. Του προσάπτουν ένα σωρό κατασκευασμένες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μέσα από ψευδείς μαρτυρίες των μπάτσων. Πάγια τακτική της ΕΛΑΣ για να στοχοποιήσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έχοντας πάντα τις ευλογίες των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Από τους 27 συλληφθέντες, μόνο το σύντροφό μας, φοιτητή και μέλος της φοιτητικής ομάδας του Ρουβίκωνα, βαραίνουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, οι οποίες ειναι βασισμένες σε μαρτυρίες των ίδιων των μπάτσων που τον ξυλοκόπησαν. Αυτή τη στιγμή κρατείται στη ΓΑΔΑ μέχρι αύριο Παρασκευή 12/2, όπου θα περάσει από ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 9, ώρα 13:00.

Η εγκληματική συμμορία του Χρυσοχοΐδη έδειξε πως διψάει για αίμα, αφού πολλά άτομα από την πανεκπαιδευτική πορεία κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση της ομάδας Δράσης και των ΜΑΤ, με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα σαγόνια, κακώσεις σε ώμους και σπασμένα πλευρά. Ίδια στάση κράτησαν και στη σημερινή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, στέλνοντας ακόμα ένα άτομο στο νοσοκομείο με κάταγμα στο χέρι, ενώ κάποια άτομα τραυματίστηκαν μετά από χτυπήματα με γκλομπ στα κεφάλια τους. Μια πρόγευση για το τι θα ακολουθήσει μέσα στις σχολές μας, όταν το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε σήμερα, επιχειρήσουν να τεθεί σε εφαρμογή.

Οι ξυλοδαρμοί, οι συλλήψεις, οι κατασκευασμένες κατηγορίες έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα και να κάμψουν τις διεκδικήσεις μας. Η απέλπιδα προσπάθεια του κράτους και των φρουρών του να επιβάλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας και φόβου, το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει και να μας πεισμώνει ακόμα περισσότερο.

Αύριο Παρασκευή 12/02 θα βρισκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου μας Δ.Α. ο οποίος περνάει από ανακριτή.

Δικαστήρια Ευελπίδων 12/2, ώρα 13:00, κτίριο 9.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Δ.Α.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ