Κάλεσμα στήριξης στο συλλαλητήριο της ΟΕΝΓΕ Τετάρτη 17/3 πλατεία Συντάγματος 18:30

Δευτέρα, 15 Μαρτίου, 2021

Η κοινωνική βάση βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ιστορική στιγμή. Από τη μία η ολομέτωπη επίθεση της εξουσίας που προσπάθησε με τον πλέον ανήθικο τρόπο να εκμεταλλευτεί την καραντίνα για να περάσει τα πιο σκοτεινά της σχέδια, από την άλλη η πανδημία που καθημερινά μολύνει χιλιάδες και σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους. Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως η εξουσία εκτός από μοχθηρή θα αποδεικνυόταν και ανίκανη. Θα έπρεπε να το περιμένουμε πως φυσικά και δε θα έκαναν προσλήψεις των απαραίτητων υγειονομικών, φυσικά και δε θα έφτιαχναν νέες ΜΕΘ, ασφαλώς δε θα έκαναν επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών. Αν κάποιοι/ες από την τάξη μας περίμεναν πως οι κρατικές και κομματικές κλίκες θα ανταποκρίνονταν στο ελάχιστο των απαιτήσεων μιας καθόλα προβλέψιμης κατάστασης, ήρθε η ώρα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αν είχαν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις, αν υπήρχαν οι απαραίτητες ΜΕΘ εκατοντάδες ασθενείς από covid σήμερα θα ήταν ζωντανοί. Για αυτά τα θύματα του κράτους ποιος θα αποδώσει άραγε δικαιοσύνη;

Αν αντέχουμε ακόμα το οφείλουμε αποκλειστικά σε εκείνους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που κάθε μέρα παίζουν το κεφάλι τους για όσα χρήματα κερδίζει το μήνα και ένας αστυνομικός της ομάδας Δράση που στέλνει κόσμο στο νοσοκομείο και σίγουρα για πολύ λιγότερα χρήματα από όσα κερδίζουν τα κομματικά στελέχη και τα υψηλόβαθμα παράσιτα του καθεστωτικού μηχανισμού. Οι «ήρωες» όπως τους αποκάλεσαν αυτοί που έφτασαν να τους διώκουν και να τους απολύουν, είναι δικοί μας ήρωες. Αυτοί τιμούν τον όρκο τους, ας τιμήσουμε και εμείς την ταξική αξιοπρέπειά μας και ας σταθούμε στο πλευρό τους.

Αγωνίζονται για αιτήματα από τα οποία οι πρώτοι που θα ωφεληθούν είμαστε όλοι εμείς. Οι φτωχοί, οι μη προνομιούχοι, οι χωρίς δικαιώματα, οι καταπιεσμένοι, αυτοί που – αν ακόμα δεν έχουμε βρεθεί στην ανεργία – δουλεύουμε για να ζήσουμε με έναν αστείο μισθό.

Την Τετάρτη 17 Μάρτη στις 18.30 να είμαστε όλοι και όλες στην πλατεία Συντάγματος να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς και να απαιτήσουμε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.

Τα συμφέροντα και η ελευθερία της βάσης πάνω από όλα

Νίκη στον αγώνα των υγειονομικών

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ