Για την αυριανή δίκη των δύο συντρόφων μας – Κάλεσμα συγκέντρωσης στα δικαστήρια

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, 2021

Αύριο 13/10 στις 9.00 το πρωί οι σύντροφοί μας Ν. Ματαράγκας και Γ. Καλαϊτζίδης δικάζονται.

Δικάζονται όχι για φόνο όπως λέει το κατηγορητήριο αλλά για τη συμμετοχή τους σε ένα αγώνα που ξεσκέπασε τις τακτικές του νόμιμου κράτους στα Εξάρχεια, που συγκρούστηκε με το παράνομο κράτος, ένα κίνημα που έδωσε απάντηση από τα κάτω σε αυτό που φαινόταν αδύνατο να απαντηθεί από τα κάτω: στην κυριαρχία του κοινωνικού κανιβαλισμού στις γειτονιές.

Η σκευωρία που έχει στηθεί, τόσο κακότεχνη που το θράσος της να καταλήγει σε δικαστική αίθουσα, δεν προσπαθεί καν να κρύψει την προσχηματική της φύση και τους αληθινούς σκοπούς της.

Ούτε όμως οι διωκόμενοι σύντροφοί μας πτοούνται, ούτε ο Ρουβίκωνας. Ξέρουμε τι έχουμε απέναντί μας, ξέρουμε για τι είναι ικανή η εξουσία, ξέρουμε ότι νόμιμο και παράνομο κράτος συνεργάζονται τόσο στα εμπόρια του δρόμου, όσο και σε κάποιους ορόφους της ΓΑΔΑ.

Αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση, να βρεθούν δυο σύντροφοί μας με ισόβια κάθειρξη, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση.

Γιατί αυτή η πρόκληση είναι μέρος του, μια κομβική στιγμή του.

Στεκόμαστε με νύχια και με δόντια στο πλευρό των διωκόμενων μελών μας ενώ συνεχίζουμε να επιταχύνουμε στο μονοπάτι μας. Το κίνημα, τόσο συνολικά, όσο και ο κόσμος των Εξαρχείων, έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει κατασταλτικές μεθοδεύσεις ακόμα πιο συχνά από όσο έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τις ναρκομαφίες. Η υπόθεση αυτή έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου κρατικού φιάσκου και πάνω απ’ όλα μιας ζωντανής απόδειξης περιστατικού κρατικής σκευωρίας. Μια σκευωρίας όμως που αν περάσει θα δημιουργήσει ένα τετελεσμένο για το κίνημα που μόνο σε δικτατορικές συνθήκες θα χρειαζόταν να αντιμετωπίσει. Αν τους περάσει μετά θα κάνουν ότι θέλουν…

Η κοινωνική βάση τέλος, στα απόλυτα όρια των αντοχών της και μπροστά στις σκοτεινές εποχές που εγκαινίασαν οι μαζεμένες κρίσεις που ζούμε, βλέπει ανάμεσα στα τόσα άλλα που βρήκαν την ευκαιρία να της επιβάλλουν, και μια τέτοια απόπειρα ενοχοποίησης αγωνιζόμενων. Βλέπει μια ταπεινωτική επίδειξη παντοδυναμίας και αυθαιρεσίας των αρχών. Η κοινωνική βάση δεν είναι στραβή. Και ξέρει ότι σε εκείνη θα καταλήξει η κρατική αυθαιρεσία αφού περάσει από άτομα, οργανώσεις και κινήματα…

Το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, οι δυνάμεις που στήριξαν σε Ελλάδα και εξωτερικό τους συντρόφους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα, έδωσαν μια πρώτη απάντηση στους κρατικους υπολογισμούς. Η σκευωρία κάθε άλλο παρά απαρατήρητη πέρασε μέσα στην πανδημία και την οικονομική κρίση.

Αύριο είναι το δικαστήριο.

Καλούμε τους πάντες να δώσουν με τη φυσική τους παρουσία μια μεγάλη απάντηση, ένα ζωντανό μήνυμα στο κράτος και τους μηχανισμούς που απεργάζονται την πιο μαύρη καταστολή. Να δώσουν εξίσου και ένα μήνυμα ελπίδας σε όλη την κοινωνική βάση.

Όλοι/ες στα δικαστήρια, στο εφετείο Αθηνών, Δέγλερη 4, αύριο το πρωί στις 9.00

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ