Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Κάλεσμα στην πορεία, ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 καταληψίες της πρυτανείας του ΕΜΠ

Τρίτη 26.10 στις 12:30 στα Προπύλαια

Τον τελευταίο καιρό, το κράτος και οι κατασταλτικοί του μηχανισμοί μας υπενθυμίζουν με τον πιο έκδηλο τρόπο ότι ποτέ δεν ξεχνάνε, και διαρκώς επαγρυπνούν οργανώνοντας και στήνοντας νέες επιθέσεις απέναντι σε αγωνιστές/ριες. Οι κρατικές μεθοδεύσεις και σκευωρίες, ολοένα και πληθαίνουν, δημιουργώντας έτσι έναν κατασταλτικό και τρομοκρατικό κλοιό γύρω από συντρόφους/ισσες, κατειλημμένους χώρους αγώνα, πολιτικές οργανώσεις, αλλά και γενικότερα γύρω από οποιαδήποτε εστία αντίστασης. Πρόσφατα έχουμε γίνει μάρτυρες, αρκετών προσπαθειών, ευθείας επίθεσης σε διαφόρες αγωνιστικές δυνάμεις.

Είτε αυτές είναι με το δικαστικό πανηγύρι που οδήγησε στην καταδίκη του Β. Σταθόπουλου, είτε η σκευωρία ενάντια στους δύο συντρόφους του Ρουβίκωνα, αλλά μέχρι και τα πιο πρόσφατα, οι υποθέσεις των συντρόφων Χ.Μ. και Κώστα Κ., και βεβαίως των 14 συντρόφων/καταληψιών, που καλούνται για υποχρεωτική λήψη DNA.

Στις 13/11/2020 εκκενώνεται η Πρυτανεία Εμπ, αφότου σύντροφοι/ισσες είχαν προχωρήσει στην κατάληψή της με πρόταγμα το άνοιγμα του Πολυτεχνείου για την επέτειο της 17 Νοέμβρη, όταν εκείνη την περίοδο εν μέσω lockdown και με πρόσχημα τον covid-19, η κυβέρνηση ανακοίνωνε απαγορεύσεις συναθροίσεων, στοχοποιώντας προφανώς οποιαδήποτε κινηματική και αγωνιστική διαδικασία.

Τώρα, οι 13 σύντροφοι συν ένας ακόμα, μη συλληφθείς του οποίου όμως τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν μέσα στην κατάληψη, καλούνται σε υποχρεωτική λήψη DNA. Μάλιστα, στην κλήση του τελευταίου αναφέρεται ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ γενετικού υλικού που βρέθηκε εντός της κατάληψης και δείγματος DNA που βρέθηκε στα Εξάρχεια, έπειτα από συγκρούσεις που συνέβησαν το 2014!

Η τακτική αυτή των στημένων διώξεων από πλευράς κράτους και των μπάτσων του είναι γνωστή από παλιά. Τώρα, όμως, χρησιμοποιούν νέα μέσα, με αιχμή του δόρατος την λήψη δείγματος DNA και την κατασταλτική χρήση του. Κάτι δηλαδή που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν κυρίως για υποθέσεις ένοπλου αγώνα, τώρα επεκτείνεται και σε άλλα πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης με το κράτος. Η υποχρεωτική λήψη DNA από αγωνιστές και αγωνίστριες δεν αποτελεί ένα απλό νομικό εργαλείο στα χέρια του κράτους, αλλά ένα μέσο τρομοκράτισης και δημιουργίας μιας συνθήκης διαρκούς ομηρίας, μιας και ανά πάσα στιγμή, μπάτσοι και δικαστές θα μπορούν βάσει ενδείξεων και λογικών και νομικών ακροβασιών (όπως και σε αυτήν την περίπτωση) να προχωρούν σε διώξεις αγωνιστών/ριών, απλά και μόνο καταφεύγοντας σε βάσεις δεδομένων με DNA.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά οτί αυτή η χρονική περίοδος, κατά την οποία στοχοποιούνται αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος δεν είναι τυχαία. Είναι η περίοδος μετά τους αγώνες που δόθηκαν ενάντια στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι η περίοδος κατά την οποία, μετά από μια τακτική υπαναχώρησης, η κυβέρνηση επιστρέφει εκδικούμενη προηγούμενες αντιστάσεις, αλλά και απειλώντας οποιονδήποτε και οποιαδήποτε θελήσει να αγωνιστεί στο μέλλον.

Αυτό το κρατικό χτύπημα πρέπει να απαντηθεί άμεσα, προτού διευρυνθεί και δημιουργήσει άλλη μια νέα κανονικότητα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα των συντρόφων απέναντι στην κρατική τρομοκρατία, οι αγώνες μας θα συνεχιστούν.

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA ΑΠΟ ΤΟΥΣ 14 ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΜΑΣ

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ