Σε μηχανοκίνητη παρέμβαση με τρικάκια που έγινε έξω από το γραφείο της γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής στις 15 Δεκέμβρη 2020 συνελλήφθησαν οι σύντροφοι Γ.Β.Β. και G.G. οι οποίοι στην ουσία μετέφεραν τις κραυγές των κρατουμένων για την εγκληματική διαχείριση των φυλακών από τη Σ. Νικολάου.

Στους συντρόφους αποδόθηκαν οι κατηγορίες περί εξύβρισης, απειλής και απείθειας. Και ενώ οι δύο τελευταίες κατέρρευσαν σε πρώτη φάση από την εισαγγελέα, παρέμεινε μόνο η κατηγορία της εξύβρισης.

Αύριο εκδικάζεται η υπόθεση και θα είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να παρουσιαστεί η Σ. Νικολάου ώστε να μάθουμε ποιος ευθύνεται για τα ελλειπή μέτρα προστασίας στις φυλακές, γιατί υπάρχουν τόσοι νεκροί φυλακισμένοι από covid-19 αλλά και για ποιον λόγο ένιωσε απειλή από μερικά χαρτάκια που πετάχτηκαν σε δημόσιο χώρο έξω από το γραφείο της, ενώ η ίδια έχει δημιουργήσει συνθήκες τρόμου εντός των φυλακών.

Στηρίζουμε τους δύο συντρόφους οι οποίοι έχουν αναλάβει την ευθύνη της πολιτικής αυτής πράξης και θα την υπερασπιστούν με την παρουσία τους στο δικαστήριο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 9:00 πμ στα δικαστήρια Ευελπίδων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

Ρουβίκωνας