Κάλεσμα στήριξης στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, 2022

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι τα ζητήματα δημόσιας υγείας τα έχει γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Με διαταγή του υπουργείου Υγείας, ακυρώθηκε η αυριανή, προγραμματισμένη για τις 16/1, εφημερία του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, υπό το πρόσχημα της έξαρσης της πανδημίας. Ενώ για τις «ανάγκες» της αστυνομίας και του στρατού τα κονδύλια με ένα μαγικό τρόπο δε στερεύουν ποτέ, όταν πρόκειται για την υγεία ή την παιδεία πάντα υπάρχουν λίγες ακόμα περικοπές να γίνουν.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τα χάλια του ΕΣΥ. Τα τεράστια λάθη και οι τραγικές παραλείψεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια είναι, παραδόξως, το μικρότερο μέρος του προβλήματος. Το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ έχει να κάνει με τις πολιτικές εκείνες που συνειδητά, στο όνομα του κορονοϊού, απογυμνώνουν το ΕΣΥ, μέρα τη μέρα, βδομάδα τη βδομάδα, ολοένα και περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ανήκουν στην κατηγορία εκείνη των εργαζομένων που βλέπουν τη δουλειά τους σα λειτούργημα και πασχίζουν να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα υγείας που γκρεμίζεται και ξηλώνεται διαρκώς. Σε μια προσπάθεια να μην ακολουθήσει και το νοσοκομείο τους τον κατήφορο που πήρε το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και μήνες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αντιδρούν στις εγκληματικές πολιτικές της κυβέρνησης και καλούν τον κόσμο να σταθεί στο πλάι τους.

Όλοι αύριο, Κυριακή 16/1 στις 12 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στήριξης των εργαζομένων έξω από την πύλη του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Νίκη στον αγώνα των Υγειονομικών

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ