Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης 10/02 ενάντια στην κρατική συγκάλυψη

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, 2022

Το #metoo δυναμώνει συνεχώς και είναι εδώ για να μείνει και να δώσει φωνή στα θύματα. Οι καταγγελίες που φτάνουν στο φως πλέον όλο και πληθαίνουν, συχνά με τις λεπτομέρειές τους να είναι γροθιές και κόμποι στο στομάχι, να μας θυμίζουν πόσο μακρύς δρόμος μας απομένει ακόμη.

Από τα πρώτα ονόματα που έφτασαν στην επιφάνεια ήταν και αυτό του Δημήτρη Λιγνάδη. Ένας ακόμη επιφανής ηθοποιός, με άμεσες σχέσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού, πολλούς υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και πληθώρα διασυνδέσεων με κράτος και κεφάλαιο. Σίγουρα ένας βιαστής ή κακοποιητής μπορεί να πηγάζει από κάθε τάξη, αλλά δε μπορεί να εξασφαλίσει οποιαδήποτε τάξη ένα μήνα απραγίας από τον “νόμο και τάξη” της αστικής δημοκρατίας ώστε να εξαφανισθούν αποδεικτικά στοιχεία.

Ενώ λοιπόν οδεύουμε προς την έναρξη της δίκης του Λιγνάδη δε μπορεί κανείς παρά να δει τους παραλληλισμούς με τόσα ακόμη περιστατικά, όπως τη Γεωργία από τη Θεσσαλονική και τη συγκάλυψη και δυσφήμιση με κάθε τρόπο από δημοσιογράφους και αστυνομία, την υπόθεση της Ηλιούπολης με το μαστροπό μπάτσο που επίσης, με περίσσεια συναδελφική αλληλεγγύη, του δόθηκε χρόνος να εξαφανίσει το laptop του και άλλα στοιχεία, τον άριστο πιλότο από τα Γλυκά Νερά, που παρότι γυναικοκτόνος ας μην προτρέχουμε να πούμε ότι θα ήταν και κακός πατέρας. Αν είσαι χρήσιμος για το κεφάλαιο και το κράτος, θα σου παρέχει και τις εξουσίες να επιβληθείς σε ξένα σώματα και ζωές, και θα σε καλύψει με κάθε τρόπο.

Αφότου αποκαλύφθηκε ότι επί χρόνια ο Μπαμπινιώτης κάλυπτε τονΛιγνάδη στα Αρσάκεια και έπειτα ακολούθησαν συνεχή νταραβέρια με τον κομματικό μηχανισμό και το παρακράτος να του παρέχουν διαρκή πρόσβαση σε καινούρια θύματα, δε θα γνωρίσουμε ποτέ την πραγματική έκταση της δράσης του Λιγνάδη και η δίκη η οποία ακολουθεί κυρίως θα κρίνει αν οι συνεργοί του θα ξεπλύνουν τα χέρια τους με την καταδίκη του ή εάν θεωρείται αρκετά σημαντικός ώστε να επιστρέψει στη θέση του.

Το αποτέλεσμά της δε θα αλλάξει αυτό που ήδη γνωρίζουμε, δε θα παρέχει κάποια ιδιαίτερη βοήθεια στα θύματά του, ούτε θα μπορούσε να αποκαταστήσει κάποια εμπιστοσύνη στο αστικό δίκαιο, η παρουσία μας όμως είναι ένα σημαντικό μήνυμα πως οι εξουσίες τους δεν είναι τόσο στιβαρές όσο νιώθουν ασφαλείς από πίσω τους.

Κανένας βιαστής δε θα είναι ασφαλής πουθενά. Κανένας συνεργός τους δε θα ξεχαστεί.

Πέμπτη, 10/02: Συγκέντρωση & Πορεία, Προπύλαια, 19:30

Παρασκευή, 11/02: Συγκέντρωση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την έναρξη της δίκης, Δέγλερη 2, 09:00

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ