Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Π. Γεωργιάδη, Μ.Τ. και Ε.Μ., Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως), 14 Φλεβάρη, 09:00

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου, 2022

Μέσα από τη γνωστή φάμπρικα της ‘’αντι’’τρομοκρατικής και των “ανωνύμων τηλεφωνημάτων” που κατασκευάζει υποθέσεις, έχει στηθεί και η συγκεκριμένη δίωξη κατά του συντρόφου Μ.Τ. και της συντρόφισσας Ε.Μ., με αποκορύφωμα την περισσότερο από έναν χρόνο προφυλάκιση του συντρόφου Π. Γεωργιάδη, μετά τη σύλληψή τους στις 23/09/2020. Οι νομικές ακροβασίες και οι κινήσεις εντυπωσιασμού από πλευράς ‘’αντι’’τρομοκρατικής είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγοριών για απλή κατοχή εκρηκτικών και πυρομαχικών, σε “παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος”, καθώς διέρρευσαν τότε οι αρχές πως, παράλληλα με τις εκρηκτικές ύλες, βρέθηκε και μια πρωτότυπη προκήρυξη (στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απλό PDF κατεβασμένο από το ίντερνετ) της ΟΛΑ (‘’Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών’’), προσπαθώντας έτσι να φυλακίσουν τους συντρόφους και τη συντρόφισσα σε μια υπόθεση ‘’τρομοκρατίας’’.

Όσον αφορά τον Π. Γεωργιάδη, η πολιτική του παρουσία και δράση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες είναι γνωστή και πολύχρονη, και προφανώς ενοχλεί. Η εξουσία δε μπορεί να ανεχτεί κάποιον να της χαλάει τη δουλειά, εκθέτοντας το ταξικό και κοινωνικά εχθρικό πρόσημό της, εκθέτοντας το μόνο εργαλείο που ξέρει να χρησιμοποιεί και καταλαβαίνει: την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Προσφάτως, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας νέας εκστρατείας καταστολής, με το κράτος να δείχνει διαρκώς τα δόντια του είτε ευθέως απέναντι σε αγωνιστές (Σταθόπουλος, Κώστας Κ., Χάρης Μαντζουρίδης, 14 της Πρυτανείας ΕΜΠ), είτε απέναντι στα εργατικά κεκτημένα του κινήματος, και της κοινωνικής βάσης ευρύτερα (ποινικοποίηση διαδηλώσεων, νόμος Χατζηδάκη).

Αλλά για αυτήν την καταστολή δεν τρέχει κάστανο. Δεν μας πειράζει η πρόσληψη τόσων μπάτσων και τα 30.000.000 για την εξοπλιστική ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ., τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας πονούσε κι ακόμα πονάει, αποφέροντας στο τέλος της μέρας ακόμα περισσότερους νεκρούς παρά τις ακαταπόνητες προσπάθειες των γιατρών. Δε μας πειράζει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σαν το παρανυφάκι της Γαλλίας, σε φυσική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Αφρική (βλ. Σαχέλ). Ούτε μας πειράζει η καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, και αμέσως μετά και όλως τυχαίως να γίνεται κτήμα του αρπακτικού κεφαλαίου (βλ. EREN).

Όλα αυτά και άλλα πολλά, βέβαια, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από το πέπλο ομίχλης, αλλά και σιωπής που στήνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Που έχουν μπουκώσει τόσο πολύ από τα bonus του Μητσοτάκη και του Πέτσα, ώστε να αποτελούν την προμετωπίδα του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Εκείνων των ΜΜΕ, που μετά τη σύλληψη των παραπάνω συντρόφων έσπευσαν να σηκώσουν ψηλά την κρατική προπαγάνδα κάνοντας λόγο για «γιάφκες», «οπλοστάσια» και «εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης».

Δε ξεχνάμε επίσης τη στοχοποίηση που δέχθηκε η ‘’Ταξική Αντεπίθεση’’, συλλογικότητα στην οποία ο Π. Γεωργιάδης συμμετέχει από το 2014, όταν μετά τη σύλληψή του χαρακτηρίστηκε μιντιακά ως “πολιτική οργάνωση-βιτρίνα” και “δεξαμενή τρομοκρατών”, και βρέθηκε σε έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφο Π. Γεωργιάδη, αιχμάλωτο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, και δε μπορούμε παρά να υπερασπιστούμε τη συνεπή πολιτική του στράτευση, την πίστη και την αφοσίωσή του στον αγώνα για την ανατροπή του υπάρχοντος.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Π. Γεωργιάδη, Μ.Τ. και Ε.Μ., Δευτέρα 14 Φλεβάρη, Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) στις 09:00.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ