Στήριξη της μικροφωνικής αλληλεγγύης στις Φυλακές Κορυδαλλού το Σάββατο 26/2 στις 13:00

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022

Στις 8 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στο “Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού” στη Θεσσαλονίκη, μια δράση της οποίας την ευθύνη ανέλαβε ο Θάνος Χατζηαγγέλου στις 15 Φλεβάρη, ως απάντηση στο βιασμό ενός 11χρονου κοριτσιού από βιαστή – ιερέα στα Κάτω Πατήσια. Λίγες ώρες μετά την επίθεση, συλλαμβάνονται από την “αντι” – τρομοκρατική σε σπίτι στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης η αναρχική συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη και ο αναρχικός σύντροφος Θάνος Χατζηαγγέλου. Από τη στιγμή εκείνη και έπειτα ξεκινάει η προσπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών να δημιουργήσουν μια υπόθεση στημένη ακριβώς στα μέτρα τους και γι’ αυτό το λόγο ψάχνουν ένα τρίτο άτομο να συνδεθεί με την “υπόθεση” για να δέσει το αφήγημα περί ύπαρξης τρομοκρατικής οργάνωσης όπως ορίζει ο τρομονόμος 187Α. Το τρίτο άτομο, ο σύντροφος Πάνος Καλαϊτζής βρίσκεται στη συνέχεια και εκείνος κρατούμενος στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ, όπου μαζί με τα άλλα δύο άτομα στη συνέχεια μεταφέρονται και προφυλακίζονται στις φυλακές Κορυδαλλού. Η δίωξή τους πατάει πάνω στον 187Α και την ανάγκη ύπαρξης 3 ατόμων έτσι ώστε να υφίσταται “τρομοκρατική οργάνωση”, όπου στην προκειμένη περίπτωση τους αποδίδονται οι δράσεις της “Οργάνωσης Αναρχική Δράση”, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Για ακόμα μια φορά, το κράτος αποδεικνύει πως αν ένα πράγμα δε μπορεί να συγχωρέσει στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνικής βάσης, αυτό είναι η αδιάλλακτη και ανυποχώρητη στάση τους μέχρι την τελική κατάργησή του. Γι’ αυτό και επαναφέρει συνεχώς την ύπαρξη ενός “εσωτερικού εχθρού”, μιας βολικής συνθήκης όπου παρουσιάζονται ως “τρομοκράτες” όσοι σηκώνουν ανάστημα και δε φοβούνται να αναμετρηθούν μαζί του, με σημαία τους την ολική απελευθέρωση. Ακριβώς γι’ αυτό, όσοι περισσότεροι αγώνες και αντιστάσεις ξεπηδούν, το “νομικό οπλοστάσιο” του κράτους είναι οπλισμένο για να τους καταστείλει ώστε να προστατευτεί. Έχουν την εντύπωση πως αιχμαλωτίζοντας, κλείνοντας στη φυλακή συντρόφους και συντρόφισσες, θα κόψουν τη φόρα των αγώνων μας για ελευθερία.

Τώρα ειδικά, στην περίοδο που ζούμε, με 25 χιλιάδες συνανθρώπους μας να έχουν πεθάνει από τον covid και χιλιάδες νεκρούς ως αποτέλεσμα της ανύπαρκτης κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, με την κανονικοποίηση του θανάτου ως συνθήκη, με τη φτώχεια και την εξαθλίωση να χτυπάνε την πόρτα ολοένα και σε περισσότερα νοικοκυριά, τα εργατικά ατυχήματα και τις απολύσεις να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας, με ένα κράτος ανίκανο να διαχειριστεί φωτιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις, προσπαθούν να πείσουν την κοινωνική βάση πως οι τρομοκράτες είναι όσοι συσπειρώνονται και του επιτίθενται. Γι’ αυτό και εκδικείται όσες και όσους στρατεύονται ανένδοτα στον αγώνα εναντίον του και ποινικοποιεί τις προσωπικές, κοινωνικές, φιλικές και πλέον και τις επαγγελματικές σχέσεις. Ο Θ.Χ. αναλαμβάνει τη συμμετοχή του στο συγκεκριμένο εμπρησμό και την κατοχή των «ευρημάτων» που βρέθηκαν και η Γ.Β. αναλαμβάνει τη συμμετοχή της υποστηρικτικά στην επίθεση. Μόνο ως κωμικοτραγική μπορεί να θεωρηθεί η εμπλοκή του Π.Κ. στην υπόθεση, ο οποίος αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή όλες τις κατηγορίες. Μέσα στη βιασύνη της να στήσει υπόθεση η “αντι” – τρομοκρατική, τον θεώρησε τρίτο άτομο της οργάνωσης, λόγω της σχέσης του με το σπίτι στην Άνω Πόλη, για να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία.

Καμία μόνη – κανένας μόνος στα χέρια του κράτους.

Αλληλεγγύη και δύναμη στον αναρχικό σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου, στην αναρχική συντρόφισσα Γεωργία Βούλγαρη και στο σύντροφο Πάνο Καλαϊτζή.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση αλληλεγγύης της συνέλευσης αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές στα τρία προφυλακισμένα συντρόφια το Σάββατο 26 Φλεβάρη 13:00 στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Ρουβίκωνας

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ