Ενημέρωση δικαστηρίου για την παρέμβαση στο δημαρχείο Ηλιούπολης το 2019

Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2022

Την Τρίτη στις 21/6/2022, ένα μέλος του Ρουβίκωνα δικάζεται με τις κατηγορίες της διατάραξης ομαλής λειτουργίας υπηρεσίας και παράνομης βίας, για μια παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα το 2019 στο δημαρχείο της Ηλιούπολης, σε ένδειξη αλληλεγγύης σε εργαζόμενους του Δήμου.

Εν συντομία τα περιστατικά που οδήγησαν στην παρέμβασή μας ήταν τα εξής: Ο Βασίλης Βαλασόπουλος, ο τότε δήμαρχος Ηλιούπολης, είχε καταγγελθεί επώνυμα και δημόσια από τον Αλ. Παραδείση, πρώην τεχνικό ασφαλείας του Δήμου Ηλιούπολης, για σοβαρότατα κενά ασφαλείας στον μηχανολογικό εξοπλισμό που ο ίδιος είχε καταδείξει και για τα οποία δε λήφθηκε απολύτως καμία μέριμνα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια γερανογέφυρα χιλιάδων τόνων και από τύχη καθαρά δεν σκοτώθηκε κάποιος εργαζόμενος που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο του γκαράζ. Υπήρξε επίσης περιστατικό σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενης σε απορριμματοφόρο του Δήμου. Ο Ριρής, ο τεχνικός ασφαλείας που αντικατέστησε τον Παραδείση ως βαλτός του Βαλασόπουλου, εισέπραξε 70 χιλιάδες ευρώ, γεγονός που αποδεικνύεται από στοιχεία αναρτημένα στη Διαύγεια. Παρ’ όλ’ αυτά, μάθαμε ότι η γερανογέφυρα δε συντηρήθηκε ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια γιατί η δημοτική αρχή επέλεξε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις. Για αυτά τα σοβαρότατα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον δήμαρχο, εντός του δημαρχείου του, που αποτελεί χώρο δημόσιο και προσβάσιμο σε κάθε πολίτη. Ο Βαλασόπουλος θέλησε να μας κάνει να σωπάσουμε δημιουργώντας χάος με φωνές και χειρονομίες στον χώρο και στη συνέχεια επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την αμέσως επόμενη ημέρα από την παρέμβασή μας, αποκαλώντας μας τραμπούκους που εισβάλαμε στο δημαρχείο.

Είναι σύνηθες στην αστική δημοκρατία να κάθονται στο σκαμνί του κατηγορούμενου αυτοί που παλεύουν για δικαιοσύνη και όχι αυτοί που εγκληματούν κατά της κοινωνίας από θέσεις εξουσίας. Εμείς όμως είμαστε εδώ με το κεφάλι ψηλά, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αυτή η παρέμβασή μας, όπως και κάθε άλλη, είναι καταγεγραμμένη σε βίντεο δημοσιευμένο που καταρρίπτει τους γελοίους ισχυρισμούς του περί απειλής της ζωής του και χειροδικίας.

Τρίτη 21/6, Δικαστήρια Ευελπίδων, Κτίριο 9, αίθουσα 2, στις 09:00.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ