Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Κάλεσμα στήριξης στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις Ε. και Χ. της υπόθεσης της Ηλιούπολης

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Τη Δευτέρα 12/12 στις 12:00 ορίστηκε η δίκη του αστυνομικού Δημήτρη Μπουγιούκου και των τεσσάρων συγκατηγορούμενών του. Την ίδια μέρα καλούνται να καταθέσουν για πρώτη φορά οι επιζώσες Ε. και Χ.

Όταν έφτασε στο φως της δημοσιότητας τον Ιούλιο του 2021 μεγάλο μέρος της κοινωνίας ακόμη φανταζόταν πως κυκλώματα τέτοιας έκτασης και βάθους θα συναντούσε κανείς μόνο στις ταινίες ή τουλάχιστον στα μακρινά σοκάκια άλλων χωρών, άλλων πολιτισμών, ενός άλλου κόσμου. Η απότομη αφύπνιση δεν ήρθε απλά να δείξει πως τελικά ήταν στη διπλανή πόρτα, αλλά και πως δεν έλειπε κανείς, το κράτος, το κεφάλαιο, ο γείτονας.

Έκτοτε ακολούθησε μια περίτεχνη προσπάθεια να βγουν εκτός πλαισίου τουλάχιστον δύο από τους συμπρωταγωνιστές και να εκφοβισθούν τα θύματα, η υπεράσπισή τους και μάρτυρες. Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά στη συγκάλυψη και τον εκφοβισμό τα Μ.Μ.Ε. με την ευχή του κράτους.

Γνωρίζουμε πως ένα κύκλωμα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην κατώτερη βαθμίδα του. Οφείλουμε να μην αφήσουμε να γυρίσουν στην αφάνεια οι εμπλεκόμενοι, να μη βρεθεί καμία μόνη ξανά στα χέρια τους.

Δίπλα στην Ε.

Δίπλα στη Χ.

Όλες/οι τη Δευτέρα 12/12 στις 12:00 στο Μικτο Ορκωτό Δικαστήριο, Δέγλερη 4

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ