Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα: Παρέμβαση στο σπίτι της Ζήνας Κουτσελίνη στην Εκάλη

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2023

Οι “αλήθειες” της Ζήνας ξεπλένουν βιαστές.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση μαστροπείας της Ηλιούπολης, η εκπομπή “αλήθειες με τη Ζήνα” έδωσε βήμα, σε πανελλαδική εμβέλεια, στον καταδικασμένο μεν, ελεύθερο δε αστυνομικό-νταβατζή να “σπάσει τη σιωπή του”, δηλαδή να αναπτύξει όλη την υπερασπιστική γραμμή του. Δεν παρέλειψε να απειλήσει δημόσια, ότι ξέρει ακριβώς ποιοί ήταν στο δικαστήριο στο πλευρό της κοπέλας, με τα ονόματα τους.

Στο ίδιο ρεπορτάζ δίνεται λόγος σε άτομο που παρουσιάζεται ως “στενή φίλη” της 19χρονης οπού προκλητικά ισχυρίζεται ότι η 19χρονη ίσως λέει ψέματα τόσο καιρό, για όλα όσα είχε υποστεί. Η “φίλη” αυτή τυχαίνει να είναι η αδερφή του ενός καταδικασμένου. Μάλιστα η συγκεκριμένη πίεζε την 19χρονη να αποσύρει τις κατηγορίες.

Και η Ζήνα συντονίζει το στημένο ρεπορτάζ της που ξεπλένει το βιαστή μπάτσο και διασύρει τα θύματα. Ένας βιαστής, μαστροπός έχει δημόσιο λόγο σε μεσημεριανή εκπομπή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη, έχει απασχολήσει. Με την απόπειρα ξεπλύματος του παιδοβιαστή Λιγνάδη, προβάλλοντας ρεπορτάζ – αγιογραφία στο πρόσωπο του με αφορμή τη συγκινητική, όπως περιγράφτηκε, παράσταση που έστησε μέσα στη φυλακή. Παλιότερα με την ατάκα «πώς μάθατε ότι καθάρισαν την κόρη σας;» στην οικογένεια Τοπαλούδη. Μετά τη γυναικοκτονία της Ελένης στη Ρόδο, στα πλαίσια του ελεεινού ρεπορτάζ που εξευτέλιζε το θύμα προκάλεσε αντιδράσεις και αναγκάστηκε το ΕΣΡ να ενεργοποιηθεί με πρόστιμο και προσωρινή διακοπή της εκπομπής. Παράλληλα σε κάθε περίπτωση γυναικοκτονίας, κακοποίησης, βιασμών: “η παθολογική ζήλια όπλισε το χέρι του δράστη, ερωτική τραγωδία, έγκλημα πάθους, η ζήλεια τον κυρίευσε” κλπ κλπ.

Η Ζήνα και οι συνεργάτες της, μέσω της εκπομπής της, παίρνουν το ρόλο του συνηγόρου του βιαστή, του κακοποιητή, του μαστροπού. Η συντονισμένη προσπάθεια να φεύγουν τα φώτα από τα οργανωμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων και να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, για μια κοινή αντιπαράθεση δύο μερών. Στη μια μεριά όμως εμπλέκονται μπάτσοι-νταβατζίδες, πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του κρατικού μηχανισμού και επιφανείς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων φίλων και σογιών.

ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ