Παρέμβαση στο ιατρείο του Α

Παρέμβαση στο ιατρείο του Α. Μανιάτη, στα Κάτω Πατήσια

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρέμβαση στο ιατρείο του Α. Μανιάτη, στα Κάτω Πατήσια, που καταδικαστηκε για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό.

Πίσω από την καλά φυλαγμένη κλειδαρότρυπα της αγνής ελληνικής χριστιανικής οικογένειας, οι νοικοκυραίοι, οι τίμιοι οικογενειάρχες, νομιμόφρονες πολίτες, πρότυπο για την κοινωνία, βγάζουν το φωτοστέφανο. Δείχνουν ποιοι πραγματικά είναι.

Η ιστορία γνωστή. Δεν θα γίνει ακόμα μια αναφορά σε καταστάσεις που έχουν προκαλέσει, και ακόμα προκαλούν, πόνο και εφιάλτες σε ένα μικρό παιδί. Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε λέξεις που θα φέρουν τραυματικές εικόνες σε ένα αθώο μυαλό. Ο δικός μας ρόλος είναι διαφορετικός.

Ο αφροδισιολόγος, Αντώνης Μανιάτης, ένοχος για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό στο πρώην ιατρείο του, αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με κριτικές επισκεπτών, ο συγκεκριμένος ήταν και παρενοχλητικός γενικότερα απέναντι σε γυναίκες. Αυτό το πρόσωπο ανοίγει νέο ιατρείο.

Είναι απαράδεκτο ένας παιδοβιαστής να ξελασπώνεται με τόση άνεση, πόσο μάλλον να του επιτρέπεται να ξανανοίξει ιατρείο τη στιγμή που, επιβεβαιωμένα, είναι επικίνδυνος για νεαρά παιδιά και γυναίκες.

Ο Αντώνης Μανιάτης υιοθετεί ξανα την εικόνα του πρότυπου πολίτη, ενός αξιοπρεπούς γιατρού και επιστήμονα και δέχεται ανυποψίαστους επισκέπτες. Το κρατικό σύστημα του έδωσε το πράσινο φως υπογραμμίζοντας έτσι πως, για εκείνο, ένας βιαστής ενός ανήλικου κοριτσιού όχι μόνο δεν θα υποστεί καμία συνέπεια, αλλά μπορεί να συνεχίζει τη ζωή του σαν μην έχει συμβεί τίποτα.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε να παρέμβουμε στο νέο του ιατρείο. Ως οργάνωση που οραματίζεται μια διαφορετική κοινωνία στην οποία όλοι μας ερχόμαστε προ των ευθυνών μας, έχουμε χρέος να παρέμβουμε ώστε να δηλώσουμε δημόσια πως τα εγκλήματα και αυτοί που τα διαπράττουν, δεν θα συγκαλύπτονται.

Για κανένα άλλο παιδί, για καμία άλλη γυναίκα.

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ