Επίθεση στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, 2018

Σήμερα Δευτέρα 17/09/2018 στις 06:00 επιτεθηκαμε με μπογιές στην Πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα και καταστρέψαμε το φυλάκιο του φρουρού που της έχει διαθέσει το ελληνικό κράτος αφού του συστήσαμε να απομακρυνθεί.

Λίγες μέρες πριν το Ιρανικό θεοκρατικό καθεστώς εκτέλεσε με αργό απαγχονισμό τρεις Κούρδους επαναστάτες συνεχίζοντας μια μακριά γραμμή ωμής καταστολής που ξεκινάει από την Ισλαμική πειρατεία στην κοινωνική επανάσταση του Ιραν το 1979 και φτάνει στο σήμερα μετρώντας δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες εκτελεσμένους, κατά κύριο λόγο αριστερούς και κομμουνιστές.

Τα ολέθρια λάθη των κομμουνιστικών οργανώσεων που επέτρεψαν στον μαύρο σκοταδισμό να καβαλήσει την εξουσία μόλις το αμερικανοκινούμενο και βάρβαρο καθεστώς του Σάχη ανατράπηκε από τις λαϊκές μάζες της Περσίας, πληρώνονται ακόμα με αίμα.

Πρακτικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε που θρησκευτικά multiple choice test έκριναν ποιοι αγωνιστές θα απαντήσουν σωστά και θα ζήσουν και ποιοι θα κρεμαστούν. Μια επίφαση εκοσμίκευσης, σήμερα στο Ιραν, προϊόν της πολιτική όσμωσης του φονταμενταλισμού με την απαραίτητη για κάθε ιμπεριαλισμό εθνικιστική ιδεολογία είναι μόνον αυτό: μια επίφαση. Δεν είναι πλέον τόσο αναγκαίο να λιθοβολούνται μοιχαλίδες για να διατηρηθεί η τάξη, ούτε τα μαστιγώματα. Είναι όμως πάντα απαραίτητο για μια περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν της. Το Κουρδικό κίνημα, και αναφερόμαστε στο πιο μεγάλο του κομμάτι, (αυτό που εμφορείται σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες της περιοχής, από διάφορες οργανώσεις, με ιδανικά πολιτικής και ταξικής απελευθέρωσης με Μαρξιστική ή ελευθεριακή σκοπιά) είναι μια απειλή για την Ισλαμική Σιητική θεοκρατία. Τα τελευταία χρόνια αποτελούν ίσως τον μοναδικό σοβαρό ένοπλο αντίπαλο αυτού του καθεστώτος στο εσωτερικό. Οι μουλάδες έχουν κάθε συμφέρον να τονίζουν το στοιχείο των εθνικών διαφορών, κι ακόμα καλύτερα, το στοιχείο της θρησκευτικής διαφοράς (οι Κούρδοι κατατάσσονται στο Σουνιτικό Ισλάμ). Κατά ένα “περίεργο” τρόπο το ίδιο κάνουν και πολλά παγκόσμια ΜΜΕ όταν έβγαλαν την είδηση. Είναι πολύ βολικό για όλους Σιήτες να κρεμάνε Σουνίτες. Είναι άβολο για όλες τις εξουσίες να μπαίνουν στις αφηγήσεις για το πολεμικό πεδίο της μέσης ανατολής στοιχεία πολιτικών και ταξικών αλλαγών με εξωσυστημική χροιά.

Στεκόμαστε στο πλευρό, έστω και με αυτούς τους συμβολικούς όρους, των αγωνιζόμενων στο Ιραν, Κούρδων και μη. Αποδίδουμε τιμή στους εκτελεσθέντες Ramin Hossein, Zaniar Moradi, Panahi Moradi μέλη του κομμουνιστικού κόμματος Komalah.

Και βγάζουμε και τα πολιτικά μας συμπεράσματα.

Ένα από αυτά αφορά το είδος της εξουσίας που επιβάλει το παπαδαριό, οποιασδήποτε θρησκείας, αν πάρει κεφάλι. Είναι πάντοτε το ίδιο: ωμή βαρβαρότητα.

Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχουν προοδευτικοί και μη ιμπεριαλισμοί. Στο πολυπολικό τοπίο που οι περιφερειακές υπερδυνάμεις, με αυξημένη αυτονομία, παίζουν κομβικό ρόλο δεν υπάρχει διαφορά για τους καταπιεσμένους ανάμεσα σε Ιραν, Ισραήλ, Σ. Αραβία, Τουρκία για να αναφερθούμε μόνο στην περιοχή. Όπως και δεν υπάρχει ανάμεσα στους άξονες που συγκροτούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία ως υπερδυνάμεις. Οι κοινωνικές βάσεις της μέσης ανατολής, και οι γειτονικές τους στην Α. Μεσόγειο, δηλαδή και στην Ελλάδα, μόνο στο εσωτερικό τους μπορούν να κοιτάξουν για απάντηση. Όχι προς τα πάνω.

Και μόνο αυτή η απάντηση μπορεί να τις απαλλάξει από την φρίκη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, του πολέμου, της πολιτικής, πολιτισμικής και ταξικής βία που βιώνουν εδώ και δεκαετίες.

Όπως άλλωστε και όλους/όλες μας.

Παρακολουθήστε ενα σύντομο στιγμιότυπο (videο) από την στιγμή της επίθεσης μας όπως την καταγράψαμε.

[arve url=”//www.liveleak.com/e/C3zLc_1537160142″ /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ