Α.Δ.Υ.Ε. / ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ: Για τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύτηκαν για τους πυρόπληκτους

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018

Με το κείμενο αυτό η ΑΔΥΕ και ο Ρουβίκωνας ενημερώνουμε τους/τις αλληλέγγυους/ες για τη διάθεση των τροφίμων, φαρμάκων, ζωοτροφών και γενικά ειδών πρώτης ανάγκης που μας έφεραν ανταποκρινόμενοι/ες άμεσα στο κοινό κάλεσμα που έγινε κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την καταστροφή της 23ης Ιουλίου.

Την Κυριακή 5/8/2018 μέλη της ΑΔΥΕ και του Ρουβίκωνα πήγαμε στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με σκοπό να μοιράσουμε το υλικό που μαζεύτηκε. Αρχικά επισκεφτήκαμε τις πυρόπληκτες κατοικίες πόρτα-πόρτα. Οι κάτοικοι, αν και συγκινημένοι από το ενδιαφέρον του κόσμου και των συλλογικοτήτων, μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν πλέον υλικές ανάγκες και ότι τώρα προσπαθούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες επισκευές ώστε να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τον χώρο των κατασκηνώσεων στο Μάτι, όπου φιλοξενούνται οικογένειες των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν από τη φωτιά. Και εκεί ενημερωθήκαμε από τους παρόντες εθελοντές ότι υπάρχει υπερπληθώρα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ ο αριθμός των οικογενειών έχει μειωθεί κατά πολύ, καθώς πολλές οικογένειες έχουν ήδη αποχωρήσει.

Τέλος, συζητήσαμε με ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών στο λιμανάκι του Ματιού, όπου και από εκεί η ενημέρωση ήταν η ίδια: δεν υπάρχουν πλέον ανάγκες, η συλλογική κουζίνα που έχει στηθεί θα αποχωρήσει, και μάλιστα οι ίδιοι σκοπεύουν να αποσύρουν το υλικό που έχουν συγκεντρώσει και να το προσφέρουν αλλού.

Ως συνέπεια των παραπάνω και προκειμένου τα είδη που συλλέχθηκαν να καλύψουν υπάρχουσες σοβαρές ανάγκες, καθώς γι’ αυτόν τον σκοπό εστάλησαν από τις/τους αλληλέγγυες/ους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, οι δύο συλλογικότητες, σταθμίζοντας προτεραιότητες αυτή τη στιγμή, αποφάσισαν να παραδώσουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης στους πολιτικούς πρόσφυγες και πρόσφυγες του πρόσφατου πολέμου στο Αφρίν που ζουν στους δύο προσφυγικούς καταυλισμούς του Λαυρίου. Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη στον Λαύριο. Οι ζωοτροφές που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν ήδη στη συλλογικότητα Αδέσποτα Εξαρχείων, ενώ το φαρμακευτικό υλικό ταξινομείται στον χώρο της ΑΔΥΕ και μέρος του θα χρησιμοποιηθεί για τις δράσεις της Ομάδας Υγείας του Πεδίου του Άρεως τα Σάββατα στη Βικτώρια και στον Άγιο Παντελεήμονα καθώς και στους προσφυγικούς καταυλισμούς Λαυρίου το επόμενο διάστημα.

Χαιρετίζουμε γι’ άλλη μία φορά την άμεση ανταπόκριση και συνεισφορά των αλληλέγγυων.

 

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Αυτοοργανωμένη Δομή Υγείας Εξαρχείων

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ