Αναρχική Ομοσπονδία: Δίκη 12 Ιούνη. Αλληλεγγύη στον Ρουβίκωνα.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου, 2018

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ” ΤΟΥΣ.

Ο αγώνας κατά της εξουσίας και όλων των μορφών καταστολής και καταπίεσης που αυτή φέρει είναι μακρύς, συνεχής και δύσκολος. Η “αριστερή” κυβέρνηση του Συριζα έχει παγιδεύσει την κοινωνία σ’ένα ατέλειωτο αγώνα επιβίωσης για τα βασικά.

Μεθοδικά και χωρίς κορώνες ο Σύριζα ασκεί συνεχή καταστολή απέναντι στον αναρχικό χώρο και τις δομές του, την ώρα που η “φιλελεύθερη” ακροδεξιά αντιπολίτευση, έχει ξεκινήσει ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, μέσω των ψευδών ειδήσεων, της εξίσωσης του αναρχικού χώρου με τους μαχαιροβγάλτες νεοναζί της χρυσής αυγής και της στοχοποίησης της περιοχής των Εξαρχείων.

Αναμενόμενα όλα αυτά γιατί για να κρατηθεί στο παιχνίδι της εξουσίας ο κάθε κομματικός μνηστήρας δημιουργεί ένα αίσθημα τρόμου και ανασφάλειας στους ψηφοφόρους  ώστε να παρουσιάζεται ως σωτήρας. Δημιουργεί φανταστικούς εσωτερικούς εχθρούς της κοινωνίας για να καλύψει τους πραγματικούς. Απλά ο καθένας στο καθεστώς έχει τον δικό του τρόπο.

Με λίγα λόγια, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, προσπαθούν να πείσουν και να δικαιολογήσουν στην κοινή γνώμη την όξυνση της καταστολής, εξισώνοντας πλημμεληματικές κατηγορίες με κακουργηματικές και να εισάγουν τον αντιτρομοκρατικό νόμο από την πίσω πόρτα.

Η αναρχική συλλογικότητα “Ρουβίκωνας”, μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της στοχοποίησης, εδώ και πολύ καιρό, μόνο και μόνο γιατί πράττει τα αυτονόητα. Υπερασπίζεται τους αδύναμους αυτής της κοινωνίας, αντιτίθεται και αντιδρά σε κάθε μορφή καταπίεσης και εκθέτει συστηματικά τόσο τις “αριστερές” όσο και τις δεξιές πολιτικές τακτικές. Αυτό είναι και το πραγματικό πρόβλημα. Ο Ρουβίκωνας υπερασπίζεται τους από “τα κάτω”. Αυτός είναι και ο λόγος που δεκάδες σύντροφοι/ισσες (μέλη του Ρουβίκωνα) συλλαμβάνονται, οδηγούνται στα δικαστήρια και δικάζονται για τις δράσεις τους.

Στις 12 Ιουνίου οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν την αυστηρότητα τους μέσα από μια δικη που θα επιχειρήσει όχι μονο την ποινική καταστολή των συντρόφων/ισσών, όπω ς γινόταν μέχρι τώρα,  αλλά και την κάμψη του ηθικού τους μέσω της ποινικοποιήσης, συνολικά,όλων των δράσεων του Ρουβίκωνα.

Σαν κομμάτια, όχι μόνο της Αναρχικής Ομοσπονδίας, αλλά ολόκληρου του αναρχικού κινήματος οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, πολιτικά και ήθικα στους συντρόφους/ισσές μας.

…ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

12 ΙΟΥΝΗ, 10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

 

Αναρχική Ομοσπονδία
anarchist-federation.gr
anarchist-federation@riseup.net
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015/

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ