Βαθύ Κόκκινο: Ο Μουρούτης “ζήλεψε” τις προβοκατόρικες επιθέσεις του Κακαβάνη που είχαν στόχο τον “Ρουβίκωνα”

Σάββατο, 26 Μαΐου, 2018

Απ’ το χαφιεδότσουρμο που κάνει διαδικτυακή παρέμβαση για να προβοκάρει τον “Ρουβίκωνα”δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και ο γνωστός Γιώργος Μουρούτης.
Με ολοφάνερα ψέματα και γελοιότητες προσπαθεί να συκοφαντήσει την αναρχική ομάδα με μόνο του “επιχείρημα” ένα εγκεφαλικά κατασκευασμένο δημιούργημά του.

“Ποιος κανονικός άλλωστε άνθρωπος θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια ομάδα περιθωριακών τύπων, μια συμμορία που τρομοκρατεί και βανδαλίζει, θα μπορούσε να έχει «ξεπλυθεί» ή ακόμα καλύτερα «διαφημιστεί» από το ίδιο το κράτος, μέσω του επίσημου κρατικού του ραδιοφώνου;

Ποιος φυσιολογικός πολίτης θα ήξερε ότι πληρώνει κάθε μήνα φόρους προκειμένου η κρατική ραδιοτηλεόραση αντί για  τον πολιτισμό να προβάλλει την ανομία, την αναρχία και τον αριστερό φασισμό;”, μας γράφει.

Προφανώς αναφέρετε την εποχή που λειτουργούσε το αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο της ertopen τότε που σ’ αυτό είχαν βήμα μια σειρά πολιτικές καικινηματικές συλλογικότητες (ΕΕΚ, “Δίκτυο Σπάρτακος”, “Βαβυλωνία” κ.α) ανάμεσα σ’ αυτές και η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας”.
Κανένας φορολογούμενος δεν πλήρωνε τα έξοδα συντήρησης αυτού του ραδιοφώνου αφού όλοι οι παραγωγοί εκπομπών του, πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ τα πάγια έξοδα του (ρεύμα τηλέφωνα κλπ) τα κάλυπτε η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν έχει νόημα να σταθούμε στο άθλιο κείμενο του τυχάρπαστου αυτού υποκειμένου. Eχει την αξία του όμως να δούμε το ποιόν αυτού του τύπου που ισχυρίζεται ότι «Το παρακράτος -σ.σ διάβαζε Ρουβίκωνας- έχει υποκαταστήσει το κράτος και απειλεί (εκτός από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης) την ίδια τη Δημοκρατία».

Όταν ο Σαμαράς έγινε πρόεδρος της ΝΔ, ο Μουρούτης ανέλαβε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.
Μια επίσης δημόσια θέση, αν λάβει κάποιος υπόψη πως τα έσοδα των κομμάτων προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και θαλασσοδάνεια που δίνουν οι τράπεζες με υποθήκες του δημοσίου.
Τον καιρό της λιτότητας ο Γιώργος Μουρούτης έπαιρνε 8.300 ευρώ μισθό, την ώρα που η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ χρωστούσαν 250 εκατομμύρια στο ελληνικό δημόσιο, ενώ η γυναίκα του Όλια-Ολυμπία Αποστολοπούλου, διορίζεται στην ΗΛΠΑΠ.

Και γιατί λάμβανε τέτοιο παχυλότατο μισθό; Απλά, γιατί ήταν ο άνθρωπος ο οποίος συντόνιζε όλες τις βρόμικες δουλειές επί κυβέρνησης Ν.Δ., ο τύπος που πρωτοστάτησε στην «Ομάδα Αλήθειας»έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό που στόχο είχε την απαξίωση, ακόμη και με συκοφαντικό τρόπο ή με χάλκευση στοιχείων, των πολιτικών αντιπάλων της Ν.Δ και του Σαμαρά.
Το νεοδημοκρατικό στέλεχος που είχε «ιδιαίτερες επαφές» με την ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου, ένας άνθρωπος που έχει καταγγελθεί δημόσια για “συνεργασία με παρακρατικούς μηχανισμούς” έχει το θράσος να μας παρουσιάζεται τιμητής της δημόσιας ζωής μας και να μας γράφει ότι: “Σε οποιαδήποτε κανονική χώρα οι Ρουβίκωνες θα ήταν μόνο φυλακή”.

Αλήθεια, αν οι “Ρουβίκωνες” έπρεπε να είναι φυλακή, ο Μουρούτης που χρημάτισε επικεφαλής του γκεμπελίστικου μηχανισμού της Ν.Δ, με την τόσο έντονη παρακρατική δράση του, που έπρεπε να είναι;

Υ.Γ: Το θλιβερό άθλιο υποκείμενο που λέγεται Ηρακλής Κακαβάνης, αφού έκανε γαργάρα με ταβανανόπροκες τα όσα είχαμε γράψει για τον προβοκατόρικο ρόλο του, που σχέση με τα όσα ισχυρίστηκε για τον “Ρουβίκωνα” έγραψε ένα ελεεινό κείμενο και μας κατηγορεί ότι είμαστε “σύγχρονοι Μανιαδάκηδες”.
Το ότι δεν είχε την στοιχειώδη δημοσιογραφική δεοντολογία να παραθέσει παραπομπή στο κείμενο μας, για να βγάλουν οι αναγνώστες του, τα δικάτους συμπεράσματα το προσπερνάμε. Αυτά είναι πολυτέλειες για άτομα του φυράματός του.

Μας έμεινε όμως μια απορία. Ο ίδιος έγραψε αυτό το λιβελογράφημα; Κι αυτό γιατί ο τρόπος γραφής του μας θύμισε κείμενα του Ντάνου Κρυστάλητότε που ήταν γραμματέας της νεολαίας ΕΔΑ και παράλληλα χαφιές της ΚΥΠ, καθώς και γραπτά ενός μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ, που το 1985 αποδείχτηκε ότι δούλευε για λογαριασμό ασφαλίτικων μυστικών υπηρεσιών.

Link

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ