Παρέμβαση στην οικία της Πρέσβης της Αυστρίας

Κυριακή, 13 Μαΐου, 2018

Είναι αλήθεια πως η πρόσφατη διόγκωση του Προσφυγικού ζητήματος,έδωσε το πάτημα για άλλη μια φορά, ώστε η ¨Ενωμένη Ευρώπη¨ να φανερώσει το αληθινό της πρόσωπο.

Από τα πογκρόμ μεταναστών και τους συνοριακούς φράχτες,στα κέντρα κράτησης και τις επαναπροωθήσεις,η Ε.Ε και τα σύγχρονα Δυτικά κράτη έδειξαν με ωμότητα σε κατατρεγμένους ανθρώπους και παιδιά,ποια θα ήταν η καλύτερη μοίρα που αναζητούσαν στη πολιτισμένη Δύση. Πρωτεργάτες στη χάραξη τέτοιων αντιμεταναστευτικών πολιτικών και μέτρων ήταν ο 31χρονος αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς και ο αντικαγκελάριος του, ο αρχηγός των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε,οι οποίοι αποτέλεσαν το νέο Αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό. Η συνεργασία του δεξιού Λαϊκού Κόμματος με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων,είχε ως κεντρικό και κοινό πολιτικό άξονα,τη μηδενική είσοδο μεταναστών στη χώρα. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για κλείσιμο των διαδρομών που ακολουθούν οι προσφυγικές ροές καθώς και για αυστηροποίηση των κανόνων για την εγκατάσταση τους, αποτέλεσαν καθοριστικό ρόλο στην εκλογική επιτυχία τους. Μια πολιτική που θέλει τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο να συγκεντρώνονται σε ειδικά κέντρα κράτησης όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ,παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας. Δεκάδες διεθνείς διανοούμενοι, καλλιτέχνες και πρώην πολιτικοί, επισημαίνουν πως «οι κληρονόμοι του ναζιστικού καθεστώτος έχουν καταλάβει θέση ισχύος στη νέα αυστριακή κυβέρνηση».Παράλληλα,ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας είχε ζητήσει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κάλεσε την Ε.Ε να λάβει και η ίδια στρατιωτικά μέσα και να ξεκινήσει αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα. Όλα αυτά βέβαια δεν μας προξενούν καμία εντύπωση αφού σχεδόν το 40% των σημερινών βουλευτών του Κόμματος των Ελευθέρων,φέρονται να σχετίζονται άμεσα η έμμεσα με την ακροδεξιά Αδελφότητα «Γκερμάνια», που είχε εκδώσει βιβλία με ύμνους περιεχομένου καθαρά αντισημιτικού, ρατσιστικού και εγκωμιαστικού για τους ναζιστές. Πολιτικές μισαλλοδοξίας δείχνουν να βρίσκουν ολοένα και περισσότερο πρόσκαιρο έδαφος και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη(βλ. Ουκρανία,Πολωνία).Κάπως έτσι φτάνουμε στους ολοένα και περισσότερους θανάτους στη Μεσόγειο, στους συνωστισμούς σε συνοριακές περιοχές και στην ατελείωτη εκμετάλλευση και κοροϊδία των προσφύγων.

Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε την οικία της πρέσβη της Αυστρίας στην Ελλάδα. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να μείνουμε άπραγοι απέναντι σε νεοφασιστικές κυβερνήσεις και στα προτάγματα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Οι πρόσφυγες είναι κομμάτι της παγκόσμιας ταξικής μας οικογένειας και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε μόνους.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ