Αλληλεγγύη στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, 2016

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Στις 23 του Οκτώβρη, χαράματα, πραγματοποιήθηκε αποτυχημένη απόπειρα εμπρησμού, εναντίον της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη. Η κατάληψη, όντας η παλαιότερη της Ελλάδας, έχει δεχτεί δεκάδες επιθέσεις από διάφορους φασίστες και παρακρατικούς, όπως φυσικά και από την αστυνομία. Ποιος ξεχνά την οργανωμένη επίθεση φασιστών το 1992, τις ημέρες των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, με την συνοδεία αστυνομικών; Ποιος δεν θυμάται τις επιθέσεις από τους χρυσαυγίτες το 2005, με μαχαίρια και μολότοφ, με συνέπεια τον βαρύ τραυματισμό δύο συντρόφων;

Η Κυψέλη, όντας μια πολυπληθής λαϊκή περιοχή που ευνοούσε από παλιά την εγκατάσταση μεταναστών, και λόγω της έντονης παρουσίας της ανυπότακτης νεολαίας των δεκαετιών ’80 και ’90, άρχισε να διεκδικείται από διάφορες φασιστικές ομάδες, και ειδικότερα την δεκαετία του ’90 από την Χρυσή Αυγή. Από το 2000 και μετά, υπήρξαν αρκετές προσπάθειες ακροδεξιών να βρουν χώρο δράσης στην πλατεία Αμερικής. Όλες οι προσπάθειες των παραπάνω, βρήκαν μπροστά τους την κατάληψη. Και απέτυχαν.

Η τελευταία επίθεση, φυσικά και δεν τρομοκράτησε τον οποιοδήποτε, πόσο μάλλον τους συντρόφους, οι οποίοι έχουν αντιμετωπίσει πολύ πιο σοβαρά γεγονότα. Αυτό δεν σημαίνει, ότι ο κόσμος του αγώνα, δεν πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των φασιστικών επιθέσεων, στις καταλήψεις και τους χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης.

Εμείς από τη μεριά μας δηλώνουμε, ότι οποιαδήποτε επίθεση στους συντρόφους της κατάληψης Λέλας Καραγιάννη, είναι και επίθεση εναντίον μας .Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Κ*Βοξ

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ