Πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, 2016

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη μέλος της συλλογικότητάς μας έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ open που αφορούσε μια σειρά από ζητήματα σχετικά με τις δράσεις, τους στόχους και τις θέσεις μας. Στο τέλος της συνέντευξης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο σύντροφος αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό.

Η αναφορά αυτή ήταν αρκετή έτσι ώστε 4 μέρες μετά, την Τρίτη 13/9 τηλεοπτικά κανάλια και ιστότοποι να ξεκινήσουν εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης των λεγομένων του συντρόφου στην ΕΡΤopen. για παράδειγμα από το  κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει “προβληματισμός στην ΕΛΑΣ γιατί μπήκε στο κάδρο των δράσεων του Ρουβίκωνα ο πρωθυπουργός”. Με τίτλους όπως “Έκπληξη στον πρωθυπουργό ετοιμάζει ο Ρουβίκωνας” και “Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για τον Ρουβίκωνα – έβαλε στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό” ο δημοσιογράφος “αποκάλυψε” πληροφορίες που έχουν διοχετευτεί από την ίδια την αστυνομία. Όπως είπε “Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αξιολογούν το σύνολο της συνέντευξης προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες αποτρεπτικές ενέργειες στους χώρους κίνησης του πρωθυπουργού. Ουσιαστικά θα αυξηθεί η δύναμη φύλαξής του ενώ σε αστυνομικό κλοιό θα τεθούν η βουλή, το μέγαρο Μαξίμου και η πρωθυπουργική κατοικία”!

Παράλληλα πλήθος δημοσιευμάτων σε άλλα μέσα πλειοδότησαν με εφευρετικότητα σε ανακρίβειες και λασπολογία. Φτάσαμε να ακούσουμε ότι ο σύντροφός μας απείλησε “με επιθέσεις hackers και δικά μας wikileaks”. Δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε ότι υποτιθέμενοι επαγγελματίες στα ΜΜΕ αδυνατούν να αντιληφθούν τον προφανή αστεϊσμό  του συντρόφου σε μια ερώτηση για την επίθεση στην Τουρκική πρεσβεία. Η ανάγκη τους να παράγουν υπεραξία σασπένς ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν στην απόπειρα λασπολόγησης, βγάζει μάτι.

Ανεξάρτητα όμως απο τις ανάγκες της τηλεθέασης, το άγχος του δημοσιογράφου να κάνει ντόρο για να κρατήσει τη δουλειά του και την ευρύτερη κατασταλτική αφήγηση που τα ΜΜΕ ως μέρος της κυριαρχίας υπηρετούν με συνέπεια, υπάρχει και η κοινή λογική:

Καμιά αναρχική ομάδα δεν προαναγγέλλει τις δράσεις της, πόσο μάλλον τέτοιας μορφής υποτιθέμενες δράσεις και μάλιστα από το ραδιόφωνο. Η “ευαισθησία” στα όρια του αντανακλαστικού της καταστολής να πολλαπλασιάσει μέτρα ασφάλειας και να ενδώσει σε μια ολοφάνερα κατασκευασμένη “πληροφορία” δείχνει τον πανικό και την γενικευμένη ανασφάλεια που έχουν περιέλθει οι πολιτικές και κατασταλτικές αρχές της χώρας. Και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι: η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και την κοινωνική βάση, η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση γεννά την πραγματική απειλή,  αυτή των απο κάτω προς αυτούς στην κορυφή της πυραμίδας.

Ο Τσίπρας και ο εκάστοτε Τσίπρας  δεν απειλείται από αναρχικές ομάδες σαν τον Ρουβίκωνα. Μόνη και πραγματική απειλή απέναντι σε αυτά και αυτούς που καταδυναστεύουν τις ζωές μας είναι οι συλλογικοί και ακηδεμόνευτοι αγώνες της κοινωνικής βάσης την Αγια εκείνη μέρα που θα αποφασίσει πως δεν χρειάζεται κανένα πρωθυπουργό και καμιά κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματά της, και θα πάρει τις τύχες στα χέρια της.

Δεν γίνεται όμως να μην επισημάνουμε πως η Βουλή, το Μαξίμου, η πρωθυπουργική κατοικία ανέκαθεν βρίσκονται υπό αστυνομικό κλοιό αλλά αυτό δεν εμπόδισε αγωνιστές/τριες να βρεθούν έξω ή και μέσα σε αυτά. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι αρχές είναι πως το αν θα γίνει ή όχι μια παρέμβαση δεν αποφασίζεται τελικά από τα μέτρα ασφάλειας αλλά από την σκοπιμότητα και το ειδικό βάρος που της προσδίδουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια που την πραγματοποιούν.

Ο πρωθυπουργός και η παρέα του, είναι οι άμεσα υπεύθυνοι για τα όσα ζούμε, γιαυτό ήταν είναι και θα είναι στο στόχαστρο του κόσμου του αγώνα. Ούτε οι λασπολογίες, ούτε οι εξαγγελίες μέτρων ασφάλειας μπόρεσαν ποτέ να εμποδίσουν τους καταπιεσμένους όταν αυτοί αποφάσισαν να υψώσουν τη γροθιά τους.

Ραντεβού στα Βρυξελάδικα.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ