Ανακοίνωση του Ρουβίκωνα σχετικά με την επερώτηση των 17 βουλευτών της ΝΔ

Δευτέρα, 18 Ιουλίου, 2016

Είναι ενδιαφέρον ότι, η επερώτηση των 17 βουλετών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που στοχοποιεί άμεσα τον Ρουβίκωνα, συμπίπτει χρονικά με τον υπό εξέλιξη αγώνα που γίνεται στα Εξάρχεια, τη στιγμή που αυτός διαφαίνεται να έχει νικηφόρα χαρακτηριστικά. Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί, εκτός από σιγοντάρισμα των εχθρών της γειτονιάς των Εξαρχείων και των κατοίκων της, η επερώτηση αυτή;

Είναι γνωστές οι υπόγειες διαδρομές και επαφές της δεξιάς παράταξης με στοιχεία του υποκόσμου. Είναι εύλογο , να ενοχλούνται από μαζικές πορείες με ένοπλες περιφρουρήσεις που αποσκοπούν στην αυτοάμυνα των κατοίκων απέναντι στον υπόκοσμο. Είναι λογικό ,οι νεοδημοκράτες να θέλουν να λειτουργούν απρόσκοπτα, αστυνομικά τμήματα σαν το 5ο, που λαδώνεται από διάφορα παρακρατικά κέντρα και να μη δέχονται επιθέσεις και πολιορκίες από αγωνιζόμενους. Είναι λογικό, να προβληματίζονται όταν εκτελούνται έμποροι ναρκωτικών σαν τον Χαμπίμπι, όταν, επί των κυβερνητικών ημερών τους, έδιναν εντολή στην αστυνομία να στέλνει όλους τους εμπόρους στα Εξάρχεια.

Οι δυνάμεις του κινήματος μαζί με τη γειτονιά θα συνεχίσουν τον αγώνα, όσες επερωτήσεις και να γίνουν, όσες απειλές κι αν δέχονται. Έναν πολυμέτωπο αγώνα απέναντι σε κράτος και παρακράτος.

Όσον αφορά στην, άμεση επί της ουσίας, σύνδεσής μας που επιχειρεί η ΝΔ, με την εκτέλεση του μαχαιροβγάλτη εμπόρου, είναι προφανής η σκοπιμότητα. Η ποινικοποίηση του Ρουβίκωνα ως εγκληματική οργάνωση. Εμείς απαντάμε ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι μέσα από τις μαζικές παρεμβάσεις μαζί με τη γειτονιά και τους κατοίκους. Δικαιούμαστε, βέβαια, να έχουμε άποψη για το γεγονός, και η άποψή μας είναι σαφής: ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ