Κάλεσμα στα δικαστήρια του Πειραιά όπου εκδικάζεται η αίτηση για άδεια του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2016

Ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος με τον Νόμο 187 Α περί εγκληματικής οργάνωσης, εκτίει την ποινή του από τον Σεπτέμβριο του 2002, έχοντας πλέον συμπληρώσει 13 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με τους νόμους – κουρελόχαρτα του αστικού κράτους – ο σύντροφος κατοχύρωσε το δικαίωμα για άδεια από το 2010 όπου και άρχισε να υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις στο συμβούλιο της φυλακής ώστε να του χορηγηθεί η άδεια, εντούτοις όλες οι αιτήσεις ως τώρα έχουν απορριφθεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόρριψης μιας εξ αυτών όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

 

«δεν παρέχει εχέγγυα καλής χρήσης της τακτικής αδείας δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει δημοσιοποιήσει (με αναρτήσεις κειμένων στο διαδίκτυο) υποστηρικτικές απόψεις υπέρ της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων (ΕΛΑ, Πυρήνες της Φωτιάς), με μέλη των οποίων συγχρωτίζεται και εντός της φυλακής και συγκεκριμένα στον χώρο που κρατείται, όπου και τοποθετήθηκε μετά από δικές του έντονες πιέσεις.

Επιπροσθέτως, κατά τη γνώμη δύο μελών του συμβουλίου (Προέδρου και Διευθύντριας), συμπλήρωσε τον απαιτούμενο ελάχιστο χρόνο κράτησης την 5/9/2015 σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 55 παρ. 1 του Ν. 2776/99, όπως ισχύει, καθότι η έκτιση ποινής είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης και έκτισης πρόσκαιρης κάθειρξης 25 ετών και συνεπώς για χορήγηση τακτικής άδειας απαιτείται πραγματική έκτιση 8 ετών από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και του 1/5 από την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης και ως εκ τούτου απαιτείται περαιτέρω δοκιμασία προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η καλή συμπεριφορά που επιδεικνύει εντός του καταστήματος δεν είναι προσχηματική».

 

Με άλλα λόγια αυτό που ζητούν από τον σύντροφο είναι δήλωση μετάνοιας, αποκήρυξη των συντρόφων του, που ανήκουν σε άλλες ομάδες αντάρτικου πόλης ή και αποκήρυξη της ένοπλης πάλης συνολικά ως μέσου αγώνα για την ανατροπή του συστήματος.

Ο ίδιος με ανακοινώσεις του έχει πει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και σε αυτή του την απόφαση εμείς θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

Γνωρίσουμε εξ άλλου πολύ καλά ότι προσχηματική είναι η δήθεν ισονομία και πως τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Ότι κατακτήθηκε ως τώρα για τους από τα κάτω, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και έχει πληρωθεί με αίμα.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ