Επίθεση στα γραφεία του πρώτου θέματος

Παρασκευή, 8 Απριλίου, 2016

Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος.

Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας.

Τo Πρώτο Θέμα αποτελεί την ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας. Μέσα από το φτηνό λαϊκισμό που πλασάρεται από τους συντάκτες του, προωθούνται οι πιο συντηρητικές θέσεις του υπάρχοντος. Ένας χυδαίος αχταρμάς άρθρων που αφορούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος μαζί με δημοσιεύματα για την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Οι θέσεις της αρθρογραφίας του κινούνται από την άκρα δεξιά μέχρι το νεοφιλελεύθερο κέντρο, με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των καπιταλιστών και των πολιτικών που τις εξυπηρετούν. Στο στόχαστρο της γραφίδας των κονδυλοφόρων του έχουν βρεθεί κατά καιρούς, αγωνιστές του αναρχικού χώρου και της επαναστατικής αριστεράς, πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μέσα από τις σελίδες της φυλλάδας του έχουν υπερασπιστεί όλες οι αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές των διεθνών τοκογλύφων. Είναι λοιπόν ο ορισμός του καθεστωτικού μέσου, από τα πλέον ισχυρά όπλα στην επικοινωνιακή φαρέτρα του καπιταλισμού.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός σε όλους/ες κομιστής, Θέμος Αναστασιάδης, ιδιοκτήτης του και ιδρυτής του. Τα έργα και οι ημέρες του πολλά και οι πολιτικές θέσεις όπως και η ηθική του μέσου ταυτίζονται με αυτόν. Ό,τι γράφεται και δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα έχει την έγκριση του ή ταυτίζεται με την γραμμή που ο ίδιος έχει χαράξει. Οι συντάκτες του σαν πειθήνιες μαριονέτες, οφείλουν να κινηθούν μέσα στα όρια που ο κομιστής έχει καθορίσει. Ο Αφέντης καθορίζει και οι πιστοί του υπηρέτες εκτελούν. Ο γλοιώδης κομιστής, που στο μυαλό του έχει μόνο το πώς θα αυξήσει το προσωπικό του κέρδος, παρόλο που πολιτικά φέρεται να στηρίζει τις θέσεις της δεξιάς, δεν δίστασε μπροστά στα χρήματα που θα κέρδιζε , να φροντίσει να δημοσιευτούν φωτογραφίες αλλά και να προμηθευτεί το βίντεο με τις προσωπικές στιγμές του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Από την άλλη όπως διατείνονται στην εφημερίδα που είναι ιδιοκτήτης, «η εφημερίδα του θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και να αποκαλύπτει τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και τους πολιτικούς τους προστάτες, όσο πόλεμο και αν δεχθεί.» όπως δήλωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του μετά το τέλος της δικαστικής διερεύνησης για τα 5.000.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του. Φυσικά για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη ότι το κράτος μέσω των δικαστών του, κάνοντας τα γνωστά επικοινωνιακά του παιχνίδια, έσπευσε να αποκαλύψει κάτι που υπήρχε, αλλά μετά φρόντισε να το κουκουλώσει , αθωώνοντας τον Αναστασιάδη από τις κατηγορίες που το ίδιο του πρόσαψε. Πώς να δικάσει και καταδικάσει, άλλωστε ένα στυλοβάτη του συστήματος για φοροδιαφυγή και κατοχή «μαύρου χρήματος», ενώ στις περιπτώσεις των αδύναμων φέρεται με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η δημοσίευση στο Πρώτο Θέμα της φωτογραφίας του Παύλου Φύσσα την ώρα που ψυχορραγούσε, αντικατοπτρίζει την ηθική του ιδιοκτήτη του. Με μόνο σκοπό του την αύξηση των πωλήσεων δεν διστάζει πουθενά και δε σέβεται τίποτα, αφού το χρήμα είναι ο θεός του. (δεν διαφέρει σε αυτό άλλωστε από κανένα άλλο αφεντικό). Για αυτόν τα πάντα είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, για αυτό άλλωστε βλέπουμε την σεξιστική αντιμετώπιση των γυναικών στην τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίζεται σαν συντονιστής. Όσο για τους πρόσφυγες/μετανάστες για αυτόν είναι ό εχθρός και συχνά επιδίδεται σε ρατσιστικές κορώνες. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως ξέπλυνε το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής με τα δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, oπως για παράδειγμα το στημένο δημοσίευμα με την ηλικιωμένη που δέχεται την προστασία των φασιστών, για να αποδειχτεί αργότερα ότι ήταν μητέρα υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α.. Η το ψευδές δημοσίευμα για τους φασίστες που έδειραν γιατρούς γιατί έπαιρναν φακελάκι. Και δεν πρόκειται φυσικά για δημοσιογραφικά λάθη, αφού ο Αναστασιάδη και οι συντάκτες του έχουν άριστη πληροφόρηση από διάφορες πηγές, ακόμα και μέσα από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Για αυτούς τους λόγους, σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στις 11 το πρωι ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα επιτεθήκαμε στα γραφεία του Πρώτου Θέματος, στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου. Αφού πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπως και σε δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της εφημερίδας (και όχι εργαζομένων όπως ψευδώς αναφέρεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ). Παρ’όλο που τα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται πλησίον του Α.Τ. Νέας Φιλοθέης, οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

[arve url=”https://youtu.be/mcVZtYoFuY8″ /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ