Σε εξέλιξη η επιχείρηση ποινικοποίησης του Ρουβικώνα από την αξιωματική αντιπολίτευση

Τρίτη, 29 Μαρτίου, 2016

Χτες Δευτέρα 29 Μάρτη, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Μάκης Βορίδης, έθεσαν την κάτωθι ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών:

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚ. ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Θέμα: «Αξιόποινη δράση τρομοκρατικής οργανώσεως «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» και αδράνεια της Πολιτείας»

Η αναρχική οργάνωση «Ρουβίκωνας» έχει γίνει γνωστή τα τελευταία έτη για τις βίαιες ενέργειές της κατά πολιτών, πολιτικών, οργανώσεων και κομμάτων. Πολύ πρόσφατα, στις 5 Μαρτίου 2016, όπως προκύπτει από ανακοινώσεις της ιδίας αυτής οργανώσεως, δέκα τουλάχιστον μέλη της συμμετείχαν σε πορεία του λεγομένου «αντιεξουσιαστικού χώρου» στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, κραδαίνοντας πιστόλια(!) και καταγραφόμενοι σε κάμερα ομοϊδεάτη τους, το δε σχετικό βίντεο δημοσιοποιήθηκε από τους ίδιους. Προς άρση κάθε αμφιβολίας, στην συνέχεια εξέδωσαν και νεότερη ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνουν ότι τα εμφανιζόμενα στο βίντεο όπλα είναι όλα αληθινά και προμήνυμα όσων θα έλθουν! Όπως «υπερηφανεύονται» στην ανακοίνωσή τους, «…Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον . … ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ»

Εν συνεχεία, στις 12 Μαρτίου 2016, οι ίδιοι τρομοκράτες του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν με βαριοπούλες στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι καταστρέφοντας τα μηχανήματα εκδόσεως και ακυρώσεως εισιτηρίων, ενώ ταυτόχρονα ανήρτησαν στο γνωστό ιστότοπο του αναρχικού χώρου «Indymedia» τα ονόματα και τις διευθύνσεις εκατόν είκοσι πέντε (125) ελεγκτών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, καλώντας σε πράξεις βίας εναντίον τους! Αυτές τις πράξεις βίας τις πραγματοποίησαν κιόλας, αφού στις 15 Μαρτίου 2016 τα μέλη του «Ρουβίκωνα» επιτέθηκαν σε ελεγκτές εισιτηρίων στην Ομόνοια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ενός εξ αυτών. Δεδομένου ότι τα γεγονότα αυτά αναμφιβόλως συνιστούν τέλεση σωρείας αξιόποινων πράξεων και δη κακουργηματικού χαρακτήρα, από τρομοκρατική οργάνωση που διαθέτει οπλισμό και τον επιδεικνύει με θράσος.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να συλληφθούν οι τρομοκράτες, να διαλυθεί η εγκληματική οργάνωσή τους και να λογοδοτήσουν για τις παράνομες πράξεις τους;

2. Πως και από ποιούς πληροφορήθηκαν οι αναρχικοί τρομοκράτες του «Ρουβίκωνα» τα ονόματα και προσωπικά δεδομένα εκατόν είκοσι πέντε (125) ελεγκτών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ ώστε να τους στοχοποιήσουν, και μάλιστα δημόσια; Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ για να γίνει γνωστό ποιοι είναι οι υπαίτιοι «πληροφοριοδότες» -υπόλογοι για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα κατ’ εξακολούθηση- των τρομοκρατών;

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ

 

1ον)

Καταρχήν, έχει ενδιαφέρον το ποιόν και η ιστορική διαδρομή των δύο βουλευτών που επαίρονται για υποτιθέμενες επιθέσεις της ομάδας μας προς πολίτες. Ο μεν Βορίδης κατά τη δεκαετία του ΄80 ήταν βασικό μέλος ομάδας κρούσης ακροδεξιών, παρακρατικών τραμπούκων, έχοντας πραγματοποιήσει σωρεία επιθέσεων σε αγωνιστές του αναρχικού και αριστερού χώρου. Ποιος δε θυμάται την περιβόητη φωτογραφία με τον Βορίδη να κρατά τσεκούρι την ώρα μιας επιδρομής στο κέντρο της Αθήνας. Ο δε Κυριαζίδης, ήταν επί σειρά ετών εκπρόσωπος συνδικαλιστής των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον πολιτών, διαδηλωτών, απεργών και αγωνιστών.

 

2ον)

Ο πολιτικός φορέας των δύο προαναφερθέντων βουλευτών, η ΝΔ, έχει μακρά ιστορία παρακρατικών μηχανισμών και επιθέσεων. Ποιος ξεχνάει τις ομάδες Ρέιντζερς και Κενταύρων, ημιεπίσημων ομαδων κρούσης, από τα ίδια τα σπλάχνα της ΝΔ, που τρομοκρατούσαν με επιθέσεις για χρόνια τους πολιτικούς τους αντιπάλους σε σχολεία, σχολές και πεζοδρόμιο; Ποιος ξεχνά τη δολοφονία του αγωνιστή Τεμπονέρα από τον νεοδημοκράτη Καλαμπόκα στην Πάτρα έξω από σχολείο το 1991;

 

3ον)

Είναι γνωστό σε όλους, ότι η συλλογικότητά μας υπογράφει και αναλαμβάνει οποιαδήποτε κίνηση κάνει με το όνομά της. Το σπίτι του Λάτση και τα γραφεία των ΕΛ.ΠΕ για τη δολοφονία των εργατών, το ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ο Τειρεσίας για την ομηρία και το φακέλωμα χιλιάδων ανθρώπων από τις τράπεζες, είναι μερικά παραδείγματα. Κινήσεις, των οποίων αναλάβαμε την ευθύνη, χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος. Το χρέωμα στη συλλογικότητά μας, για οτιδήποτε συμβαίνει και για την όποια επίθεση πραγματοποιείται,είναι συγκεκριμενη στρατηγική των εξουσιαστικών, κυβερνητικών και δημοσιογραφικών μηχανισμών, στην προσπάθειά τους να ποινικοποιήσουν τη συλλογικότητά μας. Προφανώς, σε αυτό εντάσσεται και το χρέωμα σε εμάς για τις επιθέσεις στους σταθμούς του μετρό και τους ελεγχτές.

 

4ον)

Με κείμενό μας, πήραμε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της διαδήλωσης στις 5 Μαρτίου, ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή. Η παραποίηση και διαστρέβλωση των λεγομένων μας από το σύνολο τόσο των δελτίων ειδήσεων όσο και των ιντερνετικών blogs, συνεπικουρούν την προαναφερθείσα στοχοποίηση της ομάδας μας, δημιουργώντας το κατάλληλο κλίμα για τους μετέπειτα χειρισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπως εκδηλώθηκαν με την ανακοίνωση της ΝΔ στις 21/3/2016 και τη χθεσινή ερώτηση. Θα είμαστε ξεκάθαροι: Ναι, η ένοπλη περιφρούρηση είναι εικόνα από το μέλλον. Ένα μέλλον που θέλουμε να πιστεύουμε, ότι οι τοπικές κοινωνίες με τις αξίες της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης ,θα παίρνουν στα χέρια τους την άμυνα και την προστασία τους, απέναντι σε μαφιόζους παρακρατικούς και τους έμμισθους, ενόπλους υπαλλήλους κυβερνητικών καθεστώτων, τα οποία φτωχοποιούν, τρομοκρατούν και καταστέλλουν το λαό.

 

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση η τελευταία εξέλιξη. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μαζί με την κυβέρνηση παίρνουν για άλλη μια φορά, ξεκάθαρη θέση υπέρ των μαφιών στον πόλεμο που διεξαγουμε εναντίον τους. Όσο για την ερώτησή σας και την προσπάθειά σας να μας καταστείλετε, απαντάμε: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ