rouvikonas logo

Κείμενο του Ρουβίκωνα για το δικαστήριο του ΤΑΙΠΕΔ, τις κλήσης συντρόφων στη ΓΑΔΑ και την παρέμβαση στους ΑΝ.ΕΛ.

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2015

Κείμενο του Ρουβίκωνα για το δικαστήριο του ΤΑΙΠΕΔ, τις κλήσης συντρόφων στη ΓΑΔΑ και την παρέμβαση στους ΑΝ.ΕΛ.

Είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο κείμενό μας για την επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι οι Αρχές δρομολογούν (ή επιχειρούν) την ποινικοποίηση της δράσης του Ρουβίκωνα. Στις 30 Σεπτέμβρη, καλέστηκε με κλήση στη ΓΑΔΑ σύντροφος της ομάδας για “παροχή εξηγήσεων”.Συγκεκριμένα, η κλήση αφορούσε τις παρεμβάσεις του Ρουβίκωνα στην εταιρεία Ολυμπία Οδός στο Χαλάνδρι (ιδιοκτησίας Μπόμπολα) και στα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου Union της τράπεζας Eurobank στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Η κλήση του συντρόφου, έγινε στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται ύστερα από παραγγελία της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, για παράβαση των άρθρων “Απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι’’ και “Παράνομη βία από κοινού”. Η γελοιότητα της συγκεκριμένης απόπειρας ποινικοποίησης καθρεφτίζεται πλήρως από τα “πειστήρια” της δικογραφίας. Τρικάκια της ομάδας που γράφουν “Καμία υποχώρηση μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία” , “Η εργοδοτική τρομοκρατία και τα τσιράκια της θα μας βρουν μπροστά τους”, φιγουράρουν σε περίοπτη θέση σε φωτογραφίες που έχει στείλει η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών! Επίσης, η υποδιεύθυνση ανάλυσης βιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, μας ενημερώνει σε έγγραφό της, ότι “θα προβεί στην εξέταση των φέιγ βολάν προς ανίχνευση ιχνών βιολογικού υλικού”! Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της δικογραφίας είναι η συμπληρωματική κατάθεση-ποταμός του Ευσταθίου Χαρίτου, προέδρου του εργοδοτικού σωματείου Union της Eurobank, του ανθρώπου δηλαδή που πήγαμε να βρούμε. Παραθέτουμε αυτούσιο ένα κομμάτι της κατάθεσης:

<< Κλείνοντας, θέλω να σημειώσω, ότι οι αναρτήσεις του Ρουβίκωνα και οι προφάσεις που επικαλέστηκαν και προφορικά για να δικαιολογήσουν την εισβολή τους στα γραφεία μας και τις σε βάρος μας απειλές, ότι δηλαδή το εργοδοτικό σωματείο της Union και συγκεκριμένα ο πρόεδρός τους Στάθης Χαρίτος τις ημέρες προ του δημοψηφίσματος, απειλούσε τους εργαζομένους να ψηφίσουν ΄΄Ναι΄΄ ή το ότι εργοδοτικά σωματεία τύπου Union, απειλούν και τρομοκρατούν απειλητικά εργαζομένους με απολύσεις και πάση φύσεως εκβιασμούς,είναι κραυγαλέα ψεύδη , συκοφαντικά και εντελώς ανυπόστατα. Δεν στηρίζονται ούτε σε ένα γραπτό κείμενο, ούτε σε μία μαρτυρία, εντός και εκτός τράπεζας.Αντίθετα, όλες οι ανακοινώσεις του σωματείου, όλες οι δικές μου δημόσιες παρεμβάσεις, στα ΜΜΕ και προς τους συναδέλφους που όλες είναι καταχωρημένες, αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο, ότι ο μοναδικός λόγος ύπαρξης του σωματείου μας, έξω και πέρα από κομματικές , κυβερνητικές ή εργοδοτικές ταμπέλες είναι η προάσπιση των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους.>>

Είναι προφανές, ότι ο συγκεκριμένος κύριος, (που φυσικά δηλώνει όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία , ότι δεν επιδιώκουν τη δίωξη κανενός) αιφνιδιασμένος από την παρέμβαση, προσπαθεί να δικαιολογηθεί με αφηγηματικά παραμύθια. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι όλοι αυτοί οι τύποι είναι “γενναίοι” και “μάγκες” απέναντι σε εκβιαζόμενους εργαζόμενους και θρασύδειλοι, όταν βρίσκουν απέναντί τους αλληλέγγυο κόσμο. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί ένας πρόεδρος σωματείου, που μένει κλειδωμένος στο γραφείο του (όπως ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεσή του), ενώ ακριβώς έξω από την πόρτα του, εμείς μιλάμε με το δεξί του χέρι, αναζητώντας τον ίδιο. Προφανώς, ο πιστός του Σάντσο Πάντσο εκείνη την ώρα θεωρήθηκε “αναλώσιμος”, αφού η προεδράρα δεν ήξερε ακόμα τις προθέσεις της τρομερής συμμορίας που έρριπτε βιαίως τα δολοφονικά τρικάκια εντός της “φιλεργατικής” Union. Εμείς, αυτό που δηλώνουμε κατηγορηματικά σε όλους αυτούς που είναι είτε πρόεδροι εργοδοτικών σωματείων, είτε διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών μεγαλοεργολάβων, τύπου Μπόμπολα και απειλούν εργαζομένους, ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Ας στείλουν οι Αρχές κλήσεις σε όλους τους συντρόφους μας και για όλες τις παρεμβάσεις. Ας ανοιχτούν για όλα δικογραφίες. Θα τους βάλουμε φωτιά και θα χορεύουμε γύρω σαν Ινδιάνοι.Ας μας κάνουν επιπρόσθετα την χάρη, να οδηγήσουν κάποια παρέμβασή μας στο “ακροατήριο”. Η δίκη του αιώνα της τρομοκρατικής οργάνωσης Ρουβίκωνας και τα τρικάκια της, ως ακλόνητο πειστήριο.

Φυσικά, δεν πήγε καλύτερα για τις Αρχές το δικαστήριο των συντρόφων μας για την ισοπέδωση του ευαγούς και φιλανθρωπικού οργανισμού του ΤΑΙΠΕΔ.Το δικαστήριο ανεβλήθη άρον άρον , ενώ οι σύντροφοι ζητούσαν να γίνει η δίκη, αφού η αθώωσή τους ήταν βέβαιη. Με μια δικογραφία καρναβάλι, χωρίς καμία από τις υποτιθέμενες φωτογραφίες-πειστήρια (που υποτίθεται ότι ταυτοποιήθηκαν οι σύντροφοι) και με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, αιτούντα της ποινικής δίωξης , εξαφανισμένο. Από τη στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ διαλύθηκε, οι Αρχές εκτέθηκαν, αφού δεν έγινε καμία σύλληψη.Στοχοποίησαν κάποιους συντρόφους την επομένη και τους οδήγησαν σε δίκη.Ανεβλήθη, αφού η αθώωση ήταν δεδομένη. Οπότε , επιστρατεύτηκαν τώρα οι κλήσεις σε συντρόφους για παρεμβάσεις με…τρικάκια.

Η συνδρομή των ΜΜΕ σε όλα αυτά, αμείωτη. Ο Ελεύθερος Τύπος, με τίτλο “Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση από τον Ρουβίκωνα”, μας ενημερώνει στις 29 Σεπτεμβρίου- Aυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει από χθες η αστυνομία , υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος ή κάποιας καταδρομικής ενέργειας της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας.”.

Ο ετεροκαθορισμός της δράσης μιας ομάδας ατόμων που θα “πιεστεί” να δράσει για να απαντήσει στις συνδυασμένες πιέσεις δημοσιευμάτων και διώξεων, είναι μια συνήθης , ανορθόδοξη ,ψυχολογική τακτική των Αρχών.Το στοχοποιημένο “υποκείμενο” θα βιαστεί να απαντήσει με κλιμάκωση ή και αναβάθμιση της δραστηριότητάς του, για να απεγκλωβιστεί από την πίεση που δέχεται, δείχνοντας με δυναμικό τρόπο, ότι δεν καταβάλλεται από τις ανωτέρω πιέσεις. Όντας βιαστικό, θα αφήσει ζωτικό χώρο στις Αρχές για ποινική αξιοποίηση των λαθών που θα προκύψουν από την αναφερόμενη βιασύνη. Περιττό να πούμε, ότι τρέφουν φρούδες ελπίδες.

 

Υ.Γ Είμαστε υποχρεωμένοι μετά την αναδημοσίευση στο indymedia του άρθρου της Καθημερινής, με τίτλο “Μπλόκο της κρατικής ασφάλειας στους αναρχικούς του Ρουβίκωνα”, να τοποθετηθούμε. Στις 29 Σεπτέμβρη, όντως επιχειρήσαμε να καταλάβουμε τα γραφεία του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ, ως ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργό πείνας Εύη Στατήρη. Σε αντίθεση με μια σειρά άλλων καταλήψεων που πραγματοποιήσαμε(Siemens-Allianz-Σύριζα), η συγκεκριμένη κίνηση δεν ευοδώθηκε και προσήχθησαν κάποιοι σύντροφοι. Όχι βέβαια από πληροφορίες της κρατικής ασφάλειας, αλλά από την ισχυρή αστυνόμευση πέριξ του κτιρίου.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ