Για τη διαδήλωση της ΔΕΘ | Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Αναρχικής Ομοσπονδίας

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου, 2015

Στη διαδήλωση της ΔΕΘ, το Σάββατο 6/9/2015, η Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Αναρχικής Ομοσπονδίας έκανε την πρώτη κινηματική της εμφάνιση (όπως είχαμε ανακοινώσει από τις 25/7- athens.indymedia.org/post/1547566/). Στο πολιτικό πλαίσιο του καλέσματος (athens.indymedia.org/post/1548453/) τονίσαμε την ανάγκη της οργάνωσης σε κοινωνικό, ταξικό και πολιτικό επίπεδο ούτως ώστε να αναπτυχθεί η ταξική αυτοάμυνα κι αντεπίθεση ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κράτους-κεφαλαίου. Επισημάναμε τη σημασία του αγώνα ενάντια στην ανάθεση, στις εκλογικές αυταπάτες και τον γραφειοκρατικό και κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό.

Το κάλεσμά μας στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση της Καμάρας στόχευε στην ανάδειξη αυτών των χαρακτηριστικών που θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του αγώνα και του κινήματος. Στη φετινή ΔΕΘ τα αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ (Αντιεξουσιαστική Κίνηση, μπλοκ των  συλλογικοτήτων Μαύρο & Κόκκινο – Κύκλος της Φωτιάς – Ο72 -Δυσήνιος Ίππος – Dinamitera, Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Αναρχικής Ομοσπονδίας) ήταν σαφώς η μαζικότερη παρουσία πολιτικού χώρου με περίπου 1000 άτομα και πολύ καλά οργανωμένη περιφρούρηση. Μαζικά ήταν και τα μπλοκ του Καραβανιού Αλληλεγγύης, της ΒΙΟΜΕ και των επιτροπών αγώνα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική. Ωστόσο γενικά η παρουσία του κόσμου στη διαδήλωση ήταν υποτονική, κάτι που αποτελεί ένδειξη πως η ευρύτερη κοινωνική απογοήτευση που έσπειραν οι ρεφορμιστικές αυταπάτες της αριστεράς συμπαρασύρει μεγάλο κομμάτι του κινήματος. Αυτό το γεγονός θα πρέπει να γίνει αντικείμενο ανάλυσης στο εσωτερικό του κοινωνικού-ταξικού κινήματος και να οδηγήσει στην περαιτέρω ριζοσπαστικοποίησή του μακριά από κοινοβουλευτικές κι εξουσιαστικές λογικές.

Φέτος η ΓΣΕΕ αποφάσισε να σπάσει κάθε όριο ξεφτίλας συμπορευόμενη με τους μεταλλωρύχους της Eldorado. Είναι σαφές πως οι εργατοπατέρες δεν λειτουργούν πλέον ούτε καν σαν εργατική αριστοκρατία αλλά σαν άμεσοι εντολοδόχοι των αφεντικών. Η αστυνομία φρόντισε να τους προστατεύσει σε δύο σημεία (Αγ. Σοφίας και ΧΑΝΘ) παρατάσσοντας διμοιρίες ΜΑΤ και κλούβες. Η περικύκλωση δε των αναρχικών-αντιεξουσιαστικών μπλοκ στη Τσιμισκή από τα ΜΑΤ δεν αφήνει αμφιβολία για το ποιον θεωρεί το κράτος τον πιο επικίνδυνο εχθρό της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης. Επίσης δεν αφήνει αμφιβολία ότι το κράτος έχει συνέχεια άσχετα με το αν φοράει αριστερό ή δεξιό προσωπείο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Αναρχικής Ομοσπονδίας
αναρχική συλλογικότητα Θρυαλλίδα (Αθήνα) – αναρχική συλλογικότητα Καθ’ Οδόν (Αθήνα) – αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας (Αθήνα) – αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας (Αθήνα) – Αναρχικοί για την Κοινωνική Απελευθέρωση (Αθήνα) – Κενός Κύκλος (Αθήνα) – αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω (Θεσσαλονίκη) – Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη) – αναρχική συλλογικότητα Οκτάνα (Ηράκλειο Κρήτης) – Ελευθεριακή Πρωτοβουλία ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο No Man’s Land (Πάτρα)

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ