Επίθεση στα γραφεία της Perfect Clean

Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2017

Το θέμα των πλειστηριασμών μοιάζει να είναι ένα θέμα ταμπού στη σφαίρα του δημόσιου λόγου. Στα λόγια κανείς δε θέλει να γίνονται πλειστηριασμοί, εκτός ίσως από την τρόικα. Οι εκάστοτε κυβερνώντες δίνουν, υποτίθεται, “διαπραγματευτικές μάχες” για να μην περάσουν οι πλειστηριασμοί. Οι τράπεζες από τη μεριά τους μας λένε ότι δε θέλουν πλειστηριασμούς επειδή υποτίθεται ότι καταγράφουν λογιστικές ζημίες. Από κοντά και τα κοράκια οι συμβολαιογράφοι που υποτίθεται ότι απέχουν συλλογικά, προσποιούμενοι ότι διαθέτουν μια κάποια κοινωνική ευαισθησία.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Παρά τις διαψεύσεις που ακούμε από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, η σκληρή αλήθεια είναι ότι πλειστηριασμοί λαμβάνουν χώρα στα ειρηνοδικεία κάθε βδομάδα, συνήθως κάθε Τετάρτη απο τις 16.00 μέχρι τις 17.00. Ενδεικτικά, είδαμε να βγαίνει στο σφυρί 4 φορές μέσα σε 2 μήνες η πρώτη και μοναδική κατοικία ανέργου με αναπηρία 85% και 4 παιδιά, σε άλλη περίπτωση βγήκε στο σφυρί το μοναδικό σπίτι εξαμελούς οικογένειας για χρέος 3870 ευρώ προς την εταιρεία διαχείρισης κοινοχρήστων Perfect Clean, σε άλλη περίπτωση για χρέη προς την ίδια εταιρεία, ύψους 2500 ευρώ, επιχειρήθηκε να πλειστηριαστεί πρώτη κατοικία 49 τμ.

Φυσικά, αυτές οι περιπτώσεις είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Σε μία πόλη με τουλάχιστον 100.000 άδεια σπίτια και χιλιάδες κόσμου να κοιμάται στο δρόμο, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να γίνονται πλειστηριασμοί που πετάνε κόσμο στο δρόμο.

Ο μόνος λόγος που δεν έχουν ακόμα επικρατήσει τέτοιες πρακτικές είναι οι κοινωνικές αντιστάσεις που εκδηλώνονται με επίκεντρο τους πλειστηριασμούς και μέχρι τώρα έχουν κυρίως τη μορφή μαζικών παρεμβάσεων που παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πολύ ευρύτερο και οι ευθύνες βαραίνουν πολύ περισσότερους από τους “συνήθεις ύποπτους” των τραπεζών που ξερογλείφονται στη γωνία, των συμβολαιογράφων που νίπτουν τας χείρας τους και των εκάστοτε διαχειριστών της εξουσίας που υπογράφουν με χέρια και με πόδια ό,τι τους ζητηθεί. Εξ’ίσου υπεύθυνοι με όλους τους παραπάνω είναι και εταιρείες όπως η συγκεκριμένη που δε ντρέπονται και δε διστάζουν να πετάξουν κυριολεκτικά στο δρόμο οικογένειες για χρέη λιγων χιλιάδων ευρώ.

Όσο για τα διάφορα παπαγαλάκια των τηλεπαραθύρων που αποπροσανατολίζουν τον κόσμο λέγοντας διάφορες αρλούμπες περι “κατ’επιλογήν κακοπληρωτών”, εχουμε να πούμε ότι, ναι, υπάρχουν τέτοιοι και μπορούν να τους βρουν πανεύκολα. Αρκεί να ρίξουν μια ματιά στα αφεντικα τους: Καναλάρχες, μεγαλοεκδότες, μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστες, τραπεζίτες και γενικά όλος αυτός ο εσμός που ακούει στο όνομα “μεγαλοαστική τάξη” και που εδώ και δεκαετίες λυμαίνεται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο το δημόσιο και τον κοινωνικό πλούτο, τον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε.

Για όλους τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι απλά και ο στόχος πρέπει να είναι ξεκάθαρος: να προστατέψουμε τα σπίτια μας από όλα τα μικρά και μεγάλα αρπακτικά με κάθε τρόπο. Συμμετοχή σε επιτροπές αλληλεγγύης, δίκτυα γειτονιάς, φυσική παρουσία στις αίθουσες των δικαστηρίων, με δυο λόγια έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε όλες τις περιπτώσεις που πέφτουν στην αντίληψή μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους βρεθήκαμε σήμερα εδώ, στα γραφεία της εταιρείας Perfect Clean, τα οποία και περιποιηθήκαμε αναλόγως. Η επιλογή μας αυτή δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ελάχιστη απάντηση που αναλογεί σε μία εταιρεία η οποία εμπλέκεται σε σωρεία περιπτώσεων όπως αυτές που περιγράφονται παραπάνω και σύμφωνα με καταγγελίες, έχει βάλει στο μάτι΄ολόκληρη πολυκατοικία. Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές λέμε ΩΣ ΕΔΩ! Αφού δε μας σέβεστε, ήρθε η ώρα να μας φοβάστε.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=lX1byhMAJJY” /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ