rouvikonas logo

Για την απόπειρα κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στις 15/7

Πέμπτη, 30 Ιουλίου, 2015

Τις βραδινές ώρες της 15/7 αλλά και την επόμενη μέρα, τηλεοπτικό δελτίο (MEGA CHANNEL), ιντερνετικά blogs και κάποιες εφημερίδες ανέφεραν ότι ο Ρουβίκωνας επιχείρησε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα ανέφεραν ότι εμποδίστηκε “καταδρομική επίθεση” (ΒΗΜΑ) και κάποια άλλα ότι ο Ρουβίκωνας ήταν συγκεντρωμένος στο Σύνταγμα στον άγνωστο στρατιώτη και θα επιχειρούσε να κινηθεί προς το περιστύλιο της Βουλής (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Μάλιστα όλες οι αναφορές διανθίζονταν από την “πληροφορία” ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία γνώριζε από πριν για το σχέδιο κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και είχε ενημερώσει εγγράφως τους αρμόδιους. Επιπροσθέτως το φύλλο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 15/7 ανέφερε ότι με βάση πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. “υπάρχουν υπόνοιες ότι ομάδες αναρχικών θα επιχειρήσουν ενδεχομένως και σήμερα κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να διαταράξουν την εύθραυστη πολιτική-κυβερνητική σταθερότητα.” Στη συνέχεια του κειμένου “φωτογραφίζεται” η συλλογικότητά μας.

Ένα συμπέρασμα που θα μπορούσε να βγάλει κάποιος από τα γραφόμενα είναι ότι η αντιτρομοκρατική μέσω παρακολουθήσεων μελών μας ή μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών αντιλήφθηκε τις προθέσεις μας. Η πραγματικότητα βέβαια είναι άλλη αν συνυπολογίσει κανείς ότι οχτώ μέρες μετά σύντροφοι της ομάδας βρέθηκαν έξω από το Μαξίμου πραγματοποιώντας παρέμβαση χωρίς εκεί η αντιτρομοκρατική να έχει “πληροφορίες” ή “υπόνοιες”.

Από τις 8 Μαρτίου, που είχαμε καταλάβει τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από αυτά. Επίσης στις 17 Ιουνίου εκδόθηκε απόρρητη διαταγή με την επισήμανση “κόκκινων στόχων”. Η διαταγή αυτή προβλέπει την 24ωρη επιτήρηση “κρίσιμων υποδομών και εγκαταστάσεων” όπου μεταξύ αυτών φυσικά είναι και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η διαταγή περιελάμβανε εντολές προς τους αστυνομικούς να διενεργούν ελέγχους όλο το 24ωρο σε όσα άτομα θεωρούν ύποπτα είτε αυτά είναι πεζά είτε σε οχήματα.

Ήταν εις γνώσην μας φυσικά η ισχυρή φύλαξη των γραφείων, η εκδοθείσα διαταγή αλλά και το δημοσίευμα της “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ” όπου αναφέρονταν οι “πληροφορίες”. Παρόλα αυτά επιχειρήσαμε την κατάληψη των γραφείων γνωρίζοντας τις μεγάλες δυσκολίες και εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που περιελάμβανε και αρκετό από τον “παράγοντα τύχη” για να πραγματοποιηθεί. Θεωρήσαμε ότι η κίνηση αυτή, ειδικά τη συγκεκριμένη μέρα που ψηφίζονταν τα μέτρα και πραγματοποιούνταν οι συγκεντρώσεις, θα είχε έναν ισχυρό συμβολισμό ενάντια στο τρίτο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας αφού η αστυνομική παρουσία ήταν ασφυκτική. Η παρουσία των 50 περίπου συντρόφων πέριξ του σημείου έγινε αντιληπτή και με μια μεγάλη κινητοποίηση των μπάτσων προσήχθεισαν 4 σύντροφοι.

Αυτό που θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι καμία πληροφορία δεν υπήρχε από την αντιτρομοκρατική για την συγκεκριμένη μέρα, πόσο μάλλον δε από δική μας υπαιτιότητα. Απλά είναι δεδομένη η συνεχής και αυστηρή επιτήρηση των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ που καθιστά αδύνατη την προσέγγισή τους. Οι διαρροές περί “πληροφοριών” που κατέχει ο 12ος είναι για να δικαιολογούνται οι μισθοί των Πουαρώ.

Όσον αφορά την προπαγάνδα των ΜΜΕ που αναφέρεται σε μας αντιλαμβανόμαστε μια κλιμακούμενη προσπάθεια διαστρέβλωσης και λασπολόγησης των κινήσεών μας που δημιουργεί το απαιτούμενο κλίμα για μελλοντική προβοκάτσια και κατασταλτική επιχείρηση εναντίον μας. Δε θα ξεχάσουμε τις αναφορές της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. μέσω του κεντρικού δελτίου του ΑΝΤ1 για την “απόπειρά μας να βάλουμε φωτιά στη Βουλή” και για “τη δημιουργία άνευ προηγουμένου προβοκάτσιας” που αναφερόταν στην παρουσία μας στη συγκέντρωση των φιλελέδων του “Μένουμε Ευρώπη” στο Σύνταγμα. Οι διαρροές τέτοιου είδους της ΕΛ.ΑΣ. προς τα τηλεοπτικά κανάλια (όπως και της αναφοράς “κάνουν ό,τι θέλουν” για την παρέμβαση στο Μαξίμου) δεν είναι καθόλου τυχαίες. Καθώς και η γελοιότητα του Πρώτου Θέματος (πάλι για την παρέμβαση στο Μαξίμου) ότι “η ΕΛ.ΑΣ. μας φέρθηκε με το γάντι”. Μήπως στρώνεται ο δρόμος για δυναμικές κινήσεις των αρχών που προϋποθέτει τη συνεπικουρία των μίντια για να γίνει το φίδι δράκος?

Υ.Γ. Και αφού σε αυτή τη χώρα έχουν όλοι “πληροφορίες” θα πούμε και τις δικές μας οι οποίες είναι αξιόπιστες. Πρώην μεγαλοστέλεχος της αντιτρομοκρατικής και νυν ΝΟ 1 υπεύθυνος ασφαλείας του επιχειρηματία Λάτση “έστρεψε” τις υποκλοπές από το περιβόητο βαλιτσάκι του 12ου σε σύντροφό μας που η φωτογραφία του ήταν αναρτημένη (και είναι ακόμα άραγε?) σε φυλάκιο security του εν λόγω επιχειρηματία. Πλέον ιδιωτικοί υπάλληλοι μεγαλοεφοπλιστών κανονίζουν τις υποκλοπές από τα “βαλιτσάκια”…

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ