Ούτε διαπραγμάτευση ούτε υποταγή

Τετάρτη, 1 Ιουλίου, 2015

Τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως,συμπεριλαμβανομένης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν στηρίξει μια σειρά αντεργατικών και ευρύτερα αντιλαικών μέτρων με το πρόσχημα της κρίσης ,η οποία τεχνιέντως παρουσιάζεται ως πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας ,αποκρύπτοντας έτσι την δομική κρίση του καπιταλισμού σε παγκόσμια κλίμακα.

Αυτή η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι, αφού η ελληνική αστική τάξη εδώ και πολλά χρόνια έχει προσδεθεί με τον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Ευρωπαικής Ένωσης ,μηχανισμός ο οποίος έχει κατακρεουργήσει τα λαικά στρώματα όλων των κρατών-μελών του . Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν υπάρχει κανένα περιθώριο φιλολαικής διαπραγμάτευσης με τους όρους που έχουν καθορίσει οι διακρατικοί καπιταλιστικοί θεσμοί (Ε.Ε.,Δ.Ν.Τ,Ε.Κ.Τ) και οι ντόπιοι λακέδες τους.

Είναι δεδομένο , αλλά και διαρκές επίδικο,πως το κομμάτι των εκμεταλλευομένων σε αυτήν την συγκυρία όφειλε να εκφραστεί πολιτικά μέσα από την επιλογή της ρήξης με την Ε.Ε. και τους θεσμούς της, της άρνησης απέναντι στους εκφοβισμούς του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού τους.

Εμείς ως αναρχικοί λέμε

ΟΧΙ στην παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε.

ΟΧΙ στα μνημόνια,εγχώρια ή διεθνή ,δεξιά ή αριστερά.

Ρήξη με τις πολιτικές του κεφαλαίου ,εγχώριου και διεθνούς.

Ρήξη με ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ,ΝΑΤΟ

Ρήξη με το αστικό μπλοκ

Όλοι/ες στους δρόμους

Μόνη λύση η κοινωνική επανάσταση

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

Αναρχική ομάδα Θρυαλλίδα

Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ