Ανακοίνωση για την βραδινή παρέμβαση στο Σύνταγμα

Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2015

Τη Δευτέρα 22 Ιούνη πραγματοποιήσαμε πολιτική παρέμβαση εναντίον της Ε.Ε στην πλατεία Συντάγματος. Επιλέξαμε αυτή η παρέμβαση να γίνει την ημέρα όπου λάμβανε χώρα στο ίδιο σημείο η φιλευρωπαϊκή συγκέντρωση με την επωνυμία “μένουμε Ευρώπη “. Η κίνηση αυτή εμπεριείχε ενα ρίσκο αφού η συγκέντρωση-παρέμβασή μας έγινε ενώ είμασταν περικυκλωμένοι από χιλιάδες υπέρμαχους της παραμονης της χώρας στην Ε.Ε χωρίς να μας χωρίζει καμία αστυνομική δύναμη χωρίς να έχουμε καμία δίοδο διαφυγής και χωρίς να έχουμε οποιοδήποτε μέσο αυτοπροστασίας παρά μόνο τα πανό και τα τρικάκια της παρέμβασης.

Η κίνηση δρομολογήθηκε με αυτό τον τρόπο όχι επειδή υπήρχε κάποιου είδους ” αυτοκτονική” λογική των συντρόφων συντροφισσών αλλά γιατί θέλαμε να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα με ένα επίσης ισχυρό συμβολισμό.Θέλαμε να ενισχύσουμε με τις μικρές μας δυνάμεις το στρατόπεδο των αγωνιζόμενων που αντιμάχονται τους ευρωπαικούς θεσμους και τις πολιτικές τους μακριά από λογικές ανάθεσης ή στήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει την εικόνα της αντιπαράθεσης με τους ευρωπαικούς θεσμούς ενώ στην ουσία με τα μέτρα που προτείνει διατηρεί στο ακέραιο τις ίδιες συντηρητικές και μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι άλλο από ένα σοσιαλοδημοκρατικό κόμμα του οποίου η κεντρική πολιτική του γραμμή και οι επιμέρους πολιτικές του είναι εντός της ευρωπαικής ένωσης και των θεσμών της.

Όσον αφορά τώρα τους διαδηλωτές του”μένουμε Ευρώπη”  τα συμπεράσματα είναι εύλογα:η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι από ανώτερα κοινωνικά στρώματα κάτι που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πληγούν (ούτε έχει γίνει και μέχρι τώρα) από τις φοροεπιδρομές και τις περικοπές μισθών και συντάξεων που θα επιβληθουν εκ νέου από την ευρωπαική ένωση και την πλήρως εναρμονισμένη σε αυτή  κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Η μάζωξη του ¨μένουμε Ευρώπη” ήταν μια συγκέντρωση που στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα κόμματα του μνημονίου και τις βάσεις τους, από επιχειρήσεις, τράπεζες,μμε και οργανικούς διανοούμενους οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι να παράγουν ως αλήθεια την ιδιεολογία της αστικής τάξης, μιας αστικής τάξης που εξυπηρετεί την Ε.Ε, γιατί ακριβώς η Ε.Ε εξυπηρετει τα συμφέροντά της.

Λίγα λόγια για την παρεμβαση

Οι 50 περίπου σύντροφοι συντρόφισσες ανοίξαμε 2 πανό και κάψαμε σημαίες της Ε.Ε μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατώτη.Επιλέξαμε να γινει την ώρα που θα υπήρχε ο περισσότερος κόσμος της συγκέντρωσης “μένουμε Ευρώπη” και σε σημείο που θα αντιληφθούν οι περισσότεροι από τον νεοφιλελεύθερο βούρκο την κίνησή μας.Δεχτήκαμε σχεδόν αμέσως επίθεση από τους συγκεντρωμένους, η οποία αποκρούστηκε με χαρακτηριστική ευκολία. Σε δεύτερο χρόνο δεχτήκαμε και την επίθεση των ΜΑΤ.Κατά την αποχώρησή μας στην πανεπιστημίου περικυκλωθήκαμε από δυνάμεις ΔΕΛΤΑ. Ήταν ένα αποδεκτό ρίσκο και μια προβλεπόμενη εξέλιξη.

Δεν ανεχόμαστε να οικειοποιούνται κομμάτια του αστικού μπλοκ τους δρόμους, στους οποίους έχουν δοθεί λαϊκοί και εργατικοί αγώνες.

 ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

 

                               Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας

Κομμουνιστική Ομάδα Λαϊκή Αντεπίθεση

Σύντροφοι-συντρόφισσες

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ