Παρέμβαση σε ομιλία του Υπ. Υγείας για το Κολαστήριο

Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2017

Έκτακτη παρέμβαση του Ρουβίκωνα σε ανοιχτή συγκέντρωση/ομιλία του υπουργού υγείας Ανδρέα Ξάνθου με θέμα τις “επιτυχίες” του Σύριζα στον τομέα της υγείας. Η παρέμβαση είχε στόχο να αναδείξει το θέμα του Κολαστηρίου. Για 5  περίπου λεπτά επικράτησε ένταση με μέλη του Σύριζα να προσπαθούν να μας εμποδίσουν. Ανοίξαμε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και στο τέλος,  μέλος μας διάβασε από τα μικρόφωνα το παρακάτω κείμενο. Αποχωρήσαμε συντεταγμένα με μίνι πορεία ως τον σταθμό του μετρό της Πανόρμου. Θα ακολουθήσει ανάρτηση βίντεο.

Το κείμενο που διαβάστηκε:

Ο πάτος του βαρελιού, το χειρότερο σημείο που μπορεί να κανείς να βρεθεί, είναι το νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Ο κακόφημος “Αγιος Παύλος” είναι το κολαστήριο που δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο, σε ένα αυτοαποκαλούμενο “νοσοκομείο”, ζωές που θα μπορούσαν να σωθούν. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ούτε να δώσουμε λεπτομερείς περιγραφές της φρίκης. Ξανά και ξανά μέσα απο τους αγώνες  κρατουμένων και αλληλέγγυων έχει  δημοσιοποιηθεί πολύ υλικό από αυτή τη φρίκη. Αυτό που έχει σημασία είναι να τελειώσει αυτό το αίσχος.

Να ενταχθεί ο “Αγιος Παύλος” στο ΕΣΥ. Να εφαρμοστεί ο νόμος Παρασκευόπουλου για ανθρώπους που μετράνε ανάποδα όχι τις μέρες της φυλακής αλλά τις μέρες της ζωής τους. Κι όχι αποκλειστικά και μόνο για Τσοχατζόπουλους.

Θυμόμαστε ακόμα τα παραμύθια του Σύριζα, τον τρόπο που μάζεψε ψήφους πουλώντας οργή γιαυτό το αίσχος. Θυμόμαστε ακόμα τον υπουργό υγείας να απαντάει προς όλη την κοινωνία, κατά τη διαρκεια κατάληψης του Υπ. Υγείας απο τη “Συνέλευση αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων του κολαστηρίου”, ότι “το θέμα έχει δρομολογηθεί” κτλ. Μάθαμε έκτακτα ότι ο υπουργός υγείας θα παρευρεθεί σε αυτη την εκδήλωση. Και είπαμε να έρθουμε να τον ρωτήσουμε:

Τι πετύχατε  λοιπόν με το κολαστηριο;

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=T6XnuGMw0Kw&feature=youtu.be” /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ