Αθώωση για την παρέμβαση στους “Μένουμε Ευρώπη”

Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2017

Την Τετάρτη, 7-6-2017, στα δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε η δίκη για την επεισοδιακή παρέμβαση του Ρουβίκωνα και άλλων συντρόφων/ισσών στην συγκέντρωση του “Μένουμε Ευρώπη” στις 22 Ιούνη του 2015.  Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχαμε παρέμβει σε μια σύναξη λίγων χιλιάδων γκοτζαμάνηδων που ξεκινούσαν (αποτυχημένα όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια) την προσπάθεια να στήσουν ένα νέο “κίνημα κατσαρόλας” με αιχμή την υποστήριξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όταν πάρθηκε η απόφαση της εν λόγω παρέμβασης και τηρουμένων των αναλογιών (καμιά 40ριά “τρελοί” απέναντι σε ένα πλήθος ευρωλιγούρηδων που θα είχαν σύμμαχο και όλες τις διμοιρίες των ΜΑΤ που κατοικοεδρεύουν στην βουλή), αναλογιζόμασταν αν θα τα καταφέρναμε να σταθούμε. Αφήσαμε την αποφασιστικότητα να μας οδηγήσει.”

Μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη κάψαμε σημαίες της Ε.Ε., φωνάξαμε συνθήματα και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τα μικρά πλήθη των αντιδραστικών που δεν περίμεναν ακάλεστους στο γλέντι τους. Τους προκαλέσαμε πολιτικά, αναδείξαμε τη γύμνια τους και όπως ήταν αναμενόμενο τελικά, τη λύση την έδωσε η αστυνομία συλλαμβάνοντας 31 από εμάς και φορτώνοντάς μας με 5 πλημμελήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης, άρνηση δακτυλοσκόπησης,  διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας(για τις σημαίες της Ε.Ε.!) παράβαση νομού περί φωτοβολίδων (όταν επιστρέψαμε της φωτοβολίδα που είχε εκτοξευθεί εναντίον μας απο τους “καθωσπρέπει” συγκεντρωμένους), απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών.

Η δίκη κατέληξε σε πλήρη αθώωση όλων των κατηγορούμενων, και για τον Ρουβίκωνα είναι η τρίτη κατά σειρά αθώωση μετά από αυτή που αφορούσε την παρέμβασή μας στο ΤΑΙΠΕΔ και το “Πρώτο Θέμα”. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην δίκη ειπώθηκε ανοιχτά (και είναι η πρώτη φορά που το ακούμε σε δίκη) απο αστυνομικό μάρτυρα, ότι η σύλληψή μας ήταν προϊόν “άνωθεν εντολών”, κι αυτό έχει τη σημασία του…

Ο Ρουβίκωνας, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε γεγονότα και σημεία που θεωρεί κομβικά στην εξέλιξη του κοινωνικού αγώνα και να απευθύνεται έμπρακτα στους ανθρώπους της δικής μας κοινωνικής θέσης. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες σε κάθε επίπεδο από τον δρόμο ως τις δικαστικές αίθουσες με σχέδιο, οργάνωση και τόλμη. Κι όσο για τους “Μένουμε Ευρώπη” το σημαντικό δεν είναι η αθώωση μας αλλά η καταδίκη στην ανυπαρξία των “κινημάτων της κατσαρόλας” από την κοινωνική βάση έως τώρα.

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ