Παρέμβαση στα κεντρικά της ΕΥΔΑΠ

Δευτέρα, 26 Ιουνίου, 2017

Σε μια περίοδο που οι πολλοί δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα, κάποιοι φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο τους. Ο κύριος Μπενίσης είναι ένας από αυτούς. Ο καλός αυτός κύριος και χρηστός Διευθύνων Σύμβουλος, σύμφωνα με αρκετά καθεστωτικά site του ελληνικού ίντερνετ, είναι αυτός ο οποίος την προηγούμενη χρονιά έδωσε στον εαυτό του και στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αύξηση της τάξης του 27%, σε διάφορα κοράκια που νέμονται τις μετοχές της εταιρείας μοίρασε το ταπεινό ποσο των 48 εκατομμυρίων ευρώ ενώ δεν παρέλειψε να αυξήσει τα διαφημιστικά κονδύλια της εταιρείας κατά 1 εκατομμύριο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μια μικρή αλλά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το γεγονός ότι εις γνώση του κ. Μπενίση, το μεγαλύτερο μέρος από αυτά τα χρήματα διοχετευόταν σε ομάδα εκδοτών και δημοσιογράφων που προχωρούσαν σε κατευθυνόμενα δημοσιεύματα με αντάλλαγμα χρήματα από τις διαφημίσεις.

Την ίδια στιγμή, βλέπουν το φώς της δημοσιότητας ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις διακοπής υδροδότησης. Για όσους ακόμα αγανακτούν λέγοντας το αφόρητα τετριμμένο “μα καλά, τι θα γίνει με τους τσαμπατζήδες;”, μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ αρκεί για να βρει ο οποιοσδήποτε πληθώρα καταγγελιών με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την περίπτωση άνεργης μητέρας που κατέθεσε αίτηση για υπαγωγή σε διακανονισμό και, αντί απάντησης, ο κ. Μπενίσης της έκοψε το νερό. “Μα τι θα γίνει με αυτούς που έχουν αλλα δεν πληρώνουν επίτηδες;” θα ξαναρωτήσει ο δύσπιστος.

Ο δύσπιστος θα πρέπει να θυμάται ότι αυτό αποτελεί μια μόνιμη δικαιολογία για το κόψιμο κάθε κοινωνικής παροχής, είναι επικοινωνιακή αιχμή για κάθε αντικοινωνικό μέτρο. Δεν χωράνε μισόλογα εδώ. Αν είναι να σωθούν άνθρωποι της τάξης μας ας σωθούν και μερικά λαμόγια από τον κόσμο του πλούτου. Για άλλη μια φορά, ακόμα κι έτσι, ο κόσμος του πλούτου θα παρασιτήσει εις βάρος των θυμάτων του. Δεν πειράζει, “συνηθίσαμε”.

Για όλους εμάς που δυσκολευόμαστε να βγάλουμε το μήνα, το νερό είναι πηγή ζωής και η στέρηση πρόσβασης σε αυτό είναι έγκλημα. Χωρίς νερό δε ζεις. Κυριολεκτικά. Κάθε φορά που βλέπουμε συνεργείο της ΕΥΔΑΠ να προχωράει σε διακοπές και δεν κάνουμε τίποτα, γινόμαστε συνένοχοι. Είναι καθήκον μας να προασπίσουμε το συλλογικό αγαθό. Όταν λοιπόν ο Μπενίσης, είτε από δόλο είτε από ανικανότητα θα καταστρέψει τελείως την ΕΥΔΑΠ και θα εμφανιστούν ως επίδοξοι σωτήρες διάφορες πολυεθνικές, είναι χρέος όλων μας να κάνουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε.

Γιατί μη γελιέστε. Η ΕΥΔΑΠ άρχισε ξαφνικά να κόβει νερο, άρχισε να συζητάει για αύξηση των τιμολογίων για να προετοιμάσει το έδαφος μεγαλύτερης κερδοφορίας και τους ιδιώτες στους οποίους πρόκειται να ξεπουληθεί. Όπως έγινε άλλωστε με τόσες ΔΕΚΟ.

Μπροστά στο ψευτοδίλημμα “σπάταλο, ανίκανο και διεφθαρμένο κράτος” ή “αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο” υπάρχει και τρίτη επιλογή: λέγεται ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Ένα παράδειγμα του τι σημαίνει αυτοδιαχείριση στην πράξη, και ειδικά στο θέμα του νερού, είναι η Κίνηση 136. Με τις όποιες ατέλειες μπορεί να έχει αυτή η πρόταση, είναι μια ρεαλιστική πρόταση για την αυτοδιαχείριση του νερού στο εδώ και στο τώρα.

Πίσω στο Μπενίση και τους λοιπούς κηφήνες του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, πρόσφατα μάθαμε ότι αναίρεσαν προηγούμενη απόφαση τους για εξαίρεση από τις διακοπές όσων βρίσκονται σε παντελή αδυναμία πληρωμής κι έτσι πλέον θα γίνονται διακοπές ακόμα και για χρέη ύψους 100-150 ευρώ. Ακόμα χειρότερα, αυτοί οι “κύριοι” με την υπ’αριθμόν  19184/5-4-2017 απόφασή τους, από δώ και πέρα θα προχωρούν σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και σε κατασχέσεις.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ήρθαμε σήμερα στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΔΑΠ, ψάχνοντας τον μανατζερ, Μπενίση, ή τον πρόεδρο του ΔΣ, Παπαδόπουλο. Είναι αυτοί που πρώτα και κύρια ευθύνονται για τις διακοπές, λόγω της θέσης τους. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διακοπές και να αποκατασταθεί η υδροδότηση σε όσους το έχουν ανάγκη. Αν δεν πραγματοποιηθούν αυτά ΑΜΕΣΑ, θεωρούμε τους Μπενίση και Παπαδόπουλο προσωπικά υπεύθυνους.

Το νερό είναι ζωή.

Τα χέρια που απλώνονται πάνω στις ζωές μας, θα κόβονται.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟ ΝΕΡΟ.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=duDOrLqUZZw&feature=youtu.be” /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ