Επίθεση στο κτίριο της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, 2017

Την Κυριακή 8 Οκτώβρη στις 06:00 επιτεθήκαμε στο κτίριο της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών στο Μοσχάτο.

Με τη κίνηση μας αυτή, επιστρέψαμε ένα ελάχιστο ποσοστό της βίας που καθημερινά δεχόμαστε όλοι μας, προσπαθώντας να καλύψουμε τους κάθε λογής φόρους που έχουν ορίσει για εμάς οι εξουσιαστές.

Στα χρόνια της κρίσης που διανύουμε επιλογή του κράτους είναι να επιβάλει όλο και βαρύτερους φόρους για να καλύψει τις όποιες τρύπες έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές που επί δεκαετίες εφαρμόζει.

Τα ποσά που συγκεντρώνονται από τη βαριά φορολόγηση διοχετεύονται κατά κύριο λόγο στην εξυπηρέτηση του τεράστιου χρέους που δημιουργήθηκε από τον υπερδανεισμό αλλά και την διαβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου όλοι εμείς πληρώσαμε τα ανοίγματα και τα επιχειρηματικά ρίσκα των τραπεζιτών και των μεγαλομετόχων τους.

Ότι λίγα περισσεύουν, πάνε πρωτίστως στους εξοπλισμούς και στη λειτουργία ίδιου του κρατικού μηχανισμού με τελευταίους όπως πάντα να μένουν τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η κοινωνική πρόνοια.

Από ανέκαθεν το φορολογικό σύστημα μας είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε οι φορείς του μεγάλου πλούτου να εξαιρούνται η να ελαφρύνονται με τη δικαιολογία ότι από αυτούς θα προέλθουν οι πολυαναμενόμενες επενδύσεις. Η αλήθεια είναι ότι το αστικό κράτος υπάρχει ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και να φροντίζει την εύρυθμη λειτουργία της καπιταλιστικής μηχανής.

Γι αυτό το σκοπό έχουν ψηφιστεί μια σειρά νόμοι έτσι ώστε τα μεγάλα αφεντικά με τις εταιρίες τους, οι τράπεζες και φυσικά το εφοπλιστικό κεφάλαιο, να μπορούν νόμιμα να μην πληρώνουν παρά ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά τους κέρδη. Αντίθετα για τον κόσμο της εργασίας επιφυλάσσεται ανελέητο χαράτσωμα.

Με την επιλογή μας να επιτεθούμε στο κτίριο που στεγάζεται το κέντρο πληροφορικής του υπουργείου οικονομικών θέλουμε να καταδείξουμε ότι αν το κράτος ήθελε να φορολογήσει αναλογικά η αν ήθελε να χτυπήσει την μεγάλη φοροδιαφυγή, εύκολα θα μπορούσε να το πράξει καθώς υπάρχουν όλα τα τεχνολογικά εργαλεία για το σκοπό αυτό. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο, καθώς το χέρι που σε ταΐζει δεν το δαγκώνεις…

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η αντίσταση με κάθε μέσο στο κράτος είναι η μόνη επιλογή που συνάδει με την ηθική και την ιδεολογία μας.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

και όχι απλά να μην πληρώσουμε του φόρους που αυτό επιβάλει ωστόσο η άρνηση πληρωμών είναι ένα καλό πρώτο βήμα.

[arve url=”https://www.liveleak.com/view?t=6af_1507446157″ /]

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ