Η σιδηρά φάλαγγα

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2010

Ούτε με δικαστήρια, ούτε και με νόμους
Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κάποιοι εναπομείναντες ακροδεξιοί και φασίστες κάνουν προσπάθειες να βγουν στο προσκήνιο, παίζοντας τα ρέστα τους. Από τους “μακεδονομάχους” και τους “προστάτες των συνόρων” στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, μέχρι τις συγκεντρώσεις δήθεν ενάντια στα μέτρα για την πανδημία, που καταφέρνουν να ενωθούν όλα τα συντηρητικά εθνικιστικά και ακροδεξιά ακροατήρια, αντιλαμβανόμαστε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, με την κατάσταση στη δημόσια υγεία να είναι χειρότερη από ποτέ και τους νεκρούς συνανθρώπους μας να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, κάποιες φασιστικές γκρούπες αναλαμβάνουν το ρόλο που υπηρετούν όλα αυτά τα χρόνια ως εφεδρείες του κράτους : τον αποπροσανατολισμό.
Τα τελευταία γεγονότα σε Σταυρούπολη, Εύοσμο, Νέο Ηράκλειο, Καλλιθέα, Καμίνια, συμβαίνουν ακριβώς σε μια περίοδο που το κράτος προσπαθεί να αναδιοργανωθεί και να πατήσει ξανά στα πόδια του. Γι’ αυτό και οι φασίστες επιχειρούν να στοχοποιήσουν τα κομμάτια εκείνα της κοινωνικής βάσης που βρίσκονται αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων και όσων οργανώνονται, αμφισβητούν, διεκδικούν. Γι’ αυτό δείχνουν μεγάλη λύσσα και επιτίθενται στους μαθητές και τους φοιτητές που αντιδρούν ενάντια αυταρχικά νομοσχέδια για την Παιδεία, σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στο φασισμό, σε μετανάστες και μετανάστριες που προσπαθούν μέσα σε όλη αυτή τη δυστοπία που ζούμε, να καταφέρουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Ακολουθώντας το ίδιο πνεύμα και την ίδια λογική που είχαμε στο αντιφασιστικό στέκι Δίστομο, στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έχουν επιλέξει το δρόμο του αντιθεσμικού μαχητικού αντιφασισμού. Συνεχίζουμε τους μαχητικούς αγώνες που δόθηκαν σε πλατείες και γειτονιές για να μην επικρατήσει ο ακροδεξιός συρφετός, με τις μεγάλες πορείες και μοτοπορείες που είτε οργανώσαμε είτε συνδράμαμε υποστηρικτικά, με τις περιπολίες και τις παρεμβάσεις που μας έδωσαν μεγάλες νίκες απέναντι στους νεοναζί. Τώρα χρειάζεται να ξαναβγούμε μπροστά, για να υπερασπιστούμε τις μάχες που δώσαμε, για να τελειώνουμε μια και καλή με τους φασίστες.
Ενεργοποιούμε τον αντιφασιστικό σχηματισμό, ΣΙΔΗΡΑ ΦΑΛΑΓΓΑ, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των ισπανών και ισπανίδων αγωνιστών, που έδωσαν καίριες μάχες για την ελευθερία, την ισότητα και την αλληλεγγύη, κατά τη διάρκεια της Ισπανικής επανάστασης. Η θέληση και η πυγμή που επέδειξαν, είναι τα στοιχεία που το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να διαθέτει για να προχωρήσει αποφασιστικά.
Δεκαπέντε μήνες μετά την καταδίκη της χρυσής αυγής από την αστική δικαιοσύνη μέσα στις δικαστικές αίθουσες, δεν ξεχνάμε πως ο δρόμος είναι το μοναδικό πεδίο αγώνα στο οποίο θα αντιμετωπιστεί τελειωτικά ο φασισμός. Με ανυποχώρητο αγώνα θα καταφέρουμε να κρατήσουμε έξω από το δημόσιο πεδίο και να εξαφανίσουμε κάθε νέα χρυσή αυγή που πάει να λειτουργήσει ως εφεδρεία του συστήματος. Ο μόνος δρόμος είναι ο διαρκής αγώνα ενάντια στο κράτος και τα αφεντικά, κόντρα στον κοινωνικό εκφασισμό και τον ολοκληρωτισμό. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη των νεκρών μας.
ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ