Καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για πυροσβεστικό όχημα του Ρουβίκωνα

Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023

Ο Ρουβίκωνας είναι ένας πολιτικός, μαχόμενος αναρχικός σχηματισμός που η φυσική θέση του είναι στην αιχμή, στην πρώτη γραμμή των μετώπων του κοινωνικού πολέμου και σκοπός του, η ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων.
Ο Ρουβίκωνας είναι μια πολιτική οργάνωση βάσης που αποτελείται από αναρχικούς και ελευθεριακούς κομμουνιστές, και δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 2014
Ένα από τα πεδία παρέμβασης του Ρουβίκωνα είναι και αυτό της κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Κομμάτι αυτής θεωρούμε και την εθελοντική πυρόσβεση. Με το δεδομένο μάλιστα ότι μεγάλες εκτάσεις της χώρας στην οποία ζούμε γίνονται στάχτη κάθε χρόνο, εξαιτίας της κρατικής αδιαφορίας και ανικανότητας να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που ξεσπούν κάθε καλοκαίρι, πριν από περίπου έναν χρόνο πήραμε μια πολύ σημαντική απόφαση. Να αγοράσουμε ένα όχημα που το μετατρέψαμε σε πυροσβεστικό και να δημιουργήσουμε τη δική μας ομάδα εθελοντών πυροσβεστών απέναντι στη χρόνια εγκληματική κρατική διαχείριση των πυρκαγιών.
Αυτό το καλοκαίρι, με την ίδια κυβέρνηση να συνεχίζει τη “θητεία” της, αλλά και με τις πυρκαγιές να σαρώνουν ξανά τη χώρα, η Ομάδα Εθελοντών Πυροσβεστών του Ρουβίκωνα με πυροσβεστικό όχημα της οργάνωσης, καθώς και πολλοί εθελοντές που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, ξεκίνησαν να επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς, στο επίπεδο της άμεσης κατάσβεσης πυρκαγιών και της δημιουργία αντιπυρικών ζωνών. Αν και το εγχείρημα βρίσκεται στην αρχή του, η αναγκαιότητα ύπαρξης και εξέλιξής του, καθώς και η αποτελεσματικότητά του είναι φανερή.
Ήταν εξαρχής προφανές ότι ένα όχημα δεν θα ήταν αρκετό. Γι΄αυτό και η αγορά ενός δεύτερου οχήματος, με την παράλληλη πλαισίωση της δράσης μας από ανθρώπινο δυναμικό, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εξέλιξη του εγχειρήματός μας, αλλά κυρίως για τη μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη κοινωνική προσφορά του.
Ξεκινάμε, λοιπόν, καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης για την αγορά δεύτερου πυροσβεστικού οχήματος, στα πλαίσια της προσπάθειας μας να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε με επιτυχία μέχρι σήμερα, αναμένοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.
Ρουβίκωνας

 

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ