ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2023

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ – 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Κάλεσμα στη συγκέντρωση στο Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, και στην πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς, 17:30

Χωρίς το δεκανίκι του φασισμού, κράτος και κεφάλαιο δεν λογίζεται. Χωρίς τον εκφασισμό και τον παραλογισμό στα θεμέλια της κοινωνίας, η Δεξιά δεν κάνει σεφτέ. Έτσι ήταν, είναι και θα είναι.

Οι χαρές και τα πανηγύρια του φρέσκου εκλογικού αποτελέσματος τελείωσαν νωρίς για τη Νέα Δημοκρατία με την ολική κατάρρευση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας επάνω στα κεφάλια μας, κάτι που φάνηκε τόσο με τις φωτιές όσο και με τις πλημμύρες. Οι πυλώνες της επικοινωνιακής διαχείρισης της κυβέρνησης πλέον καταρρέουν υπό το βάρος της πραγματικότητας και καμία περσόνα προοδευτικού φιλελευθερισμού ή βιντεάκια στο TikTok δεν αρκούν για να καλύψουν τη γύμνια του αυτοκράτορα. Ο θίασος του πρωθυπουργού της διπλανής πόρτας φτάνει στο τέλος του και η Δεξιά επενδύει στις κλασικές παραδόσεις της. Σε εκείνη τη μισαλλοδοξία που βρίσκεται στον πυρήνα της.

Επιστροφή στον ρατσισμό και τους εσωτερικούς εχθρούς με το ταυτόχρονο κλείσιμο του ματιού σε κάθε ακροδεξιό κατακάθι να ξεχυθεί στους δρόμους και να τακτοποιήσει τους ‘’εμπρηστές’’, τους ‘’εχθρούς του κράτους’’, τα ‘’κομμούνια’’, τις ‘’συνδικάλες’’ και τους ‘’λάθρο’’. Όλοι χωράνε στο στόχαστρο, όλοι εκτός από τους άμεσα υπεύθυνους των πολιτικών λιτότητας, της εκμετάλλευσης, της διάλυσης των κοινωνικών παροχών και ασφαλειών, της μαύρης εργασίας και των ολοένα και αυξανόμενων εργατικών θανάτων.

Μια ευρεία, καθολική επίθεση στην κοινωνική βάση. Σε όλους εμάς.

Δεν είναι κάποια πρωτόγνωρη εικόνα αυτό που πλησιάζει. Ήδη βλέπουμε ολόκληρη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να πλημμυρίζουν από ακροδεξία ρητορική και τάγματα εφόδου βασισμένα στο δόγμα του Ευρωκεντρισμού και της προστασίας του φαντασιακού των ‘’αξιών της Δύσης’’. Όμως όσο κι αν αλλάζει το περιτύλιγμα, το περιεχόμενο παραμένει το ίδιο: Μπράβοι του κεφαλαίου καταστέλλουν τη βάση για να μη σηκώσει κεφάλι.

Ένα περιεχόμενο που το έχουμε γευτεί ξανά με την κυβέρνηση Σαμαρά στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν και το θυμόμαστε πολύ καλά, όσο κι αν έχει προσπαθήσει πολύ σχολαστικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη να σβηστεί από τη συλλογική μνήμη. Και όπως τότε υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει η ματωμένη Μανωλάδα, τώρα βγαίνει και σε μοντέλο τουριστικής σεζόν σε Μύκονο, Ρόδο και Πάρο. Ο ‘’Ξένιος Δίας’’ έγινε ‘’25 κομμάτια’’ στριμωγμένα σε ένα τρέιλερ στον Έβρο. Οι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα είναι οι πυροσβέστες που αν είχαμε περισσότερους θα καθόντουσαν τον χειμώνα. Το ‘’όχι και μαχαίρι’’ πριν τη δολοφονία του Παύλου ακούστηκε ξανά ως ‘’για ύπνο πάνε τα παιδιά’’ πριν τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες φασίστες στη Ν. Φιλαδέλφεια. ‘’Διαπληκτισμός και προσπάθεια κλοπής’’ η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σιράζ Σαφτάρ στον Περισσό, ενώ προφανώς και είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Η ιστορία έχει δείξει πολύ καλά ότι το μόνο ανάχωμα που μπορεί να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα είναι ο κόσμος του αγώνα. Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που αυτός ο αγώνας πρέπει να ανασυνταχθεί, δυναμικά και άμεσα, οι μήνες που ακολουθούν είναι αυτοί που θα θέσουν τους συσχετισμούς των μελλοντικών αγώνων.

Καλούμε κάθε αντιφασίστα/ρια να πλαισιώσει μαχητικά την πορεία μνήμης του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη. Να σταλεί ένας σαφές μήνυμα στα εκκκολαπτώμενα τάγματα εφόδου και στο κράτος/κεφάλαιο που τα θρέφει ότι είμαστε ακόμη εδώ, πως για ακόμη μια φορά θα μας βρουν μπροστά τους.

Και θα μας βρουν άμεσα, αφού την 1η του Νοέμβρη τοπικές φασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις έχουν οργανώσει συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο στην οποία έχουν προσκαλέσει και ομοϊδεάτες τους από όλη την Ευρώπη να παραστούν. Μια συγκέντρωση που πρέπει να αποτραπεί ολοκληρωτικά με τη μαχητική παρουσία όλων μας. Τα απολειφάδια του τρίτου Ράιχ δεν έχουν καμία θέση ούτε στο Νέο Ηράκλειο ούτε σε καμία γειτονιά.

Μια ακόμη κρίση ξετυλίγεται και κράτος και κεφάλαιο επιστρέφουν στις δοκιμασμένες μεθόδους τους για να επιβιώσουν. Και όπως πριν, έτσι και τώρα το βάρος των πεποιθήσεών μας δεν αφήνει άλλη επιλογή από το να ορθώσουμε το ανάστημα του αντιφασιστικού αγώνα ξανά.

Μην περιμένουμε μέχρι τον επόμενο νεκρό.

Από το Κερατσίνι μέχρι το Ν. Ηράκλειο τους δρόμους τους ξέρουμε καλά. Όλοι οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες ενωμένοι μαζί να υπενθυμίσουμε στους φασίστες πως δεν χωράνε πουθενά.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ρουβίκωνας

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ