Παρέμβαση στα γραφεία των Ελληνικών Πετρελαίων για τους δύο νεκρούς εργάτες

Πέμπτη, 21 Μαΐου, 2015

Οι συλλογικότητες “ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση” και η”αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ” πραγματοποίησαν παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι. Όπως θα δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην mpalothia.wordpress.com, πετάχτηκαν μπογιές στην είσοδο του κτιρίου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: “τις 8/5 στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου, στον όμιλο ΕΛΠΕ συμφερόντων Λάτση, γίνεται ανάφλεξη την ώρα που γίνονται επισκευαστικές εργασίες και τραυματίζονται βαριά 6 εργαζόμενοι. Λίγες μέρες μετά, στις 19/5, οι εργάτες Χ. Δευτεραίος και Ρ. Ντελιλάι, υπέκυψαν στα τραύματά τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμα δολοφονική ενέργεια της εγχώριας αστικής τάξης, που στο βωμό της συσσώρευσης πλούτου δε διστάζει να πατήσει επί πτωμάτων, εντατικοποιώντας τους ρυθμούς εργασίας και αδιαφορώντας συνειδητά για τις συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας.”

Η ανακοίνωση συνεχίζει: “Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ δουλεύουν πολλές υπερωρίες σε ένα πολύ επικίνδυνο περιβάλλον υπό την πίεση της παράδοσης των εργασιών. Τις επικίνδυνες εργασίες επιλέγουν να τις κάνουν με φθηνό και λειψά εκπαιδευμένο προσωπικό εργολάβων, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για ατυχήματα κατακόρυφα.

Οι δολοφονίες αυτές αποκαλύπτουν για ακόμα μία φορά την εγκληματική φύση του καπιταλισμού και τον τρόπο που κερδοφορούν τα αστικά καθάρματα μέσω της υπερεκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Σε μια περίοδο που η τάξη μας δέχεται αδυσώπητη επίθεση από το κεφάλαιο, που στο όνομα των υπερκερδών του κάθε χρόνο εκατοντάδες εργάτες σκοτώνονται, τραυματίζονται ή ακρωτηριάζονται στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, μοναδικό μας καθήκον είναι να οργανώσουμε και να οξύνουμε την πάλη μας για την ταξική αντεπίθεση, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των νεκρών μας.

Γι’ αυτό σήμερα, ως ελάχιστη ενέργεια, πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι.

ΛΑΤΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΓΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση
αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ”

Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ