Παρέμβαση στο κτήμα δεξιώσεων Cataleya σε αλληλεγγύη σε ανασφάλιστους και απλήρωτους εργαζόμενους

Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, 2023

Το κτήμα Cataleya στην περιοχή της Βάρης Κορωπίου, είναι ένας χώρος που διατείνεται ότι προσφέρει πολυτελείς υπηρεσίες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Γάμοι, βαφτίσεις, πάρτι και επαγγελματικές δεξιώσεις είναι μερικά παραδείγματα event που κανονίζονται στο κτήμα.
Μέχρι εδώ όλα φαίνονται φυσιολογικά, αλλά –όπως έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει- πίσω από το παραπέτασμα της επισημότητας και της πολυτέλειας υπάρχει καταπίεση και εκμετάλλευση.
Οι επιχειρήσεις κερδίζουν από την υπερκοστολόγηση των υπηρεσιών τους, από την φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και από την μη καταβολή μισθών. Είναι παλιά, δοκιμασμένη συνταγή και δεν είναι κάτι καινούργιο.
Η Άντζελα Λαδά, υπεύθυνη της επιχείρησης στην Ελλάδα και ενοικιάστρια του κτήματος, την εφαρμόζει πολύπλευρα. Χρεώνει πανάκριβα και εισπράττει προκαταβολικά χρήματα για υπηρεσίες που τελικά ή δεν υπάρχουν ή είναι κατώτερης ποιότητας από αυτό που διαφημίζεται. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την ακραία εκμετάλλευση των υπαλλήλων του κτήματος είναι που φέρνει στα ταμεία του Cataleya τα κέρδη.
Τι σημαίνει ακραία εκμετάλλευση; Με μία πρόταση, σημαίνει, άρνηση καταβολής δεδουλευμένων με διάφορες προφάσεις, 17 ώρες συνεχόμενης δουλειάς επι συνεχόμενες ημέρες προκειμένου να στηθούν και μετά να διεκπεραιωθούν οι όποιες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί.
Πελάτες και περαστικοί από το κτήμα, γράφουν δημόσια σε αξιολογήσεις ότι το προσωπικό παρόλη την πρόθεση και την ευγένεια που είχε για την εξυπηρέτηση του κόσμου, έτρεχε και δεν προλάβαινε, εξαντλημένο και αγχωμένο.
Έγραψαν επίσης ότι η Λαδά τσέπωνε σχεδόν όλο το ποσό προκαταβολικά, πράγμα που σήμαινε ότι είχε τη δυνατότητα να καταβάλει τους μισθούς και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Των ανθρώπων που χωρίς αυτούς, δεν θα γινόταν καμία εκδήλωση στο κτήμα.
Θέλει να το παίζει μάνατζερ και άψογη επαγγελματίας με το θράσος που έχουν οι περισσότεροι εργοδότες.
Πατάει πάνω στην ανάγκη των ανθρώπων για μεροκάματο και τους ξεζουμίζει όσο μπορεί. Σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες των ίδιων, εκτός από τα εξαντλητικά συνεχόμενα και μαύρα μεροκάματα η Λαδά χρωστάει δουλεμένα χρήματα από 500 έως και 9.000 ευρώ. Κι όταν οι υπάλληλοι ρωτούν τι θα γίνει με τα λεφτά τους εισπράττουν μισόλογα ή εκβιασμούς. Υπόσχεται να τους δώσει μέρος του οφειλόμενου ποσού –ούτε καν όλο- , κι αυτό βάζοντας όρους και προϋποθέσεις. Ως επιστέγασμα όσων περιγράφονται παραπάνω, έχουν εκφραστεί φόβοι οτι η απατεώνας Άντζελα Λαδά, θα την κοπανήσει από την Ελλάδα αφήνοντας τα χρωστούμενα του κόσμου να εκκρεμούν στο διηνεκές.
Εμείς είμαστε εδώ, όπως ήμασταν και πάντα θα είμαστε, στο πλευρό των εργαζομένων.
Διεκδικούμε μαζί τους τα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους στο εδώ και στο τώρα.
Ούτε να το σκέφτεσαι να εξαφανιστείς.
Ρουβίκωνας
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ