Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Ανάρτηση πανό

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Ανάρτηση πανό στον ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2023

Φοιτητική Ομάδα Ρουβίκωνα: Ανάρτηση πανό στον ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στη 16χρονη αντιφασίστρια που χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΟΠΚΕ κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συναυλίας στις 28/10 στο Ν.Ηρακλειο.
Στις 28/10 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συναυλία στο κέντρο του Ν.Ηρακλειου ενόψει του Πανευρωπαϊκού καλέσματος νεοναζί την 1η Νοέμβρη. Η συναυλία περιφρουρήθηκε μαζικά από αντιφασιστικές δυνάμεις με αποτέλεσμα την “εξαφάνιση” των φασιστοειδών από την περιοχή.
Εκεί, στα πλαίσια αντιφασιστικής περιπολίας, ομάδα συντρόφων/ισσών διασταυρώθηκε με δυνάμεις των ΟΠΚΕ. Οι μπάτσοι γνωστοί για τις δολοφονικές διαθέσεις τους επιτέθηκαν στα άτομα της περιπολίας με αποτέλεσμα όπως μάθαμε εκ των υστέρων τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης αντιφασίστριας. Ως πάγια τακτική των μπάτσων η συντρόφισσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συνοδεία ασφαλιτών και την επιβολή κατηγοριών που μόνο σκοπό έχουν να δώσουν άλλοθι στους δολοφόνους των ΟΠΚΕ.
Ενώ, παράλληλα, όλες αυτές τις μέρες στήνεται το κλασικό σκηνικό μαύρης προπαγάνδας και προσπάθειας ξεπλύματος των μπάτσων. Το γεγονός αυτό συσπείρωσε πολύ κόσμο τις επόμενες μέρες και με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι αλληλέγγυοι μαθητές και μαθήτριες διοργάνωσαν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον σοβαρό τραυματισμό της συντρόφισσας από τα σκυλιά της κρατικής βαρβαρότητας.
Εμείς ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης αποφασίσαμε να κρεμάσουμε ένα πανό στην περιοχή όπου χτυπήθηκε η συντρόφισσα και να τονίσουμε ότι ονειρευόμαστε μια κοινωνία ελευθερίας για την οποία θα παλεύουμε κάθε μέρα.
ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ