Ανάρτηση πανό έξω από το ΨΝΑ

Ανάρτηση πανό έξω από το ΨΝΑ στο Δαφνί

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ανάρτηση πανό έξω από το ΨΝΑ στο Δαφνί ενάντια στα σχέδια του κράτους για τη ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
Για ακόμη μια φορά παρατηρούμε να μπαίνει στο στόχαστρο η δημόσια ψυχική υγεία αλλά και η απεξάρτηση από το υπουργείο υγείας. Με ένα δελτίο τύπου, το υπουργείο ενημερώνει για τις αλλαγές που θα επέλθουν. Δημιουργείται πλέον ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), όπου ο πρόεδρος θα διορίζεται απευθείας από την κυβέρνηση, με ο,τι κι αν αυτό συνεπάγεται στον χαρακτήρα του κάθε προγράμματος και την εφαρμογή αναχρονιστικών πρακτικών που ανά καιρούς εκφράζονται και υπηρετούν στελέχη της κυβέρνησης.
Τα προγράμματα απεξάρτησης του 18άνω, ΚΕΘΕΑ και του ΕΣΥ, ενσωματώνονται στον ίδιο φορέα μαζί με τον ΟΚΑΝΑ καταργώντας το χαρακτήρα, τη φυσιογνωμία και την ξεχωριστή ταυτότητα του καθενός από αυτά.
Ακόμα και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων δε μένουν στο απυρόβλητο, καθώς θα είναι στο χέρι του νομικού προσώπου πλέον η σχέση απασχόλησης που θα χρησιμοποιηθεί, όπως επίσης είναι ρευστό το τι θα γίνει με τις συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν στο προσεχές διάστημα.
Δεν είναι τυχαία και η επιλογή για την επίθεση ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα της ψυχικής υγείας και των ασθενών, αφού είτε οι ίδιοι σαν κοινωνική ομάδα δεν έχουν την απαραίτητη υποστήριξη αλλά και το περιβάλλον τους είτε δεν υπάρχει είτε είναι εξίσου περιθωριοποιημένο.
Τίποτα δεν έρχεται τυχαία όμως, αντιθέτως καταφτάνει ως συνέχεια μιας διαρκώς εντεινόμενης επίθεσης στη δημόσια υγεία, προσπαθώντας με κάθε τρόπο την εισχώρηση του ιδιωτικού κεφαλαίου. Από τις βλέψεις του υπουργείου για την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση μέχρι την παραχώρηση των αξονικών τομογράφων στο κρατικό Νίκαιας σε ιδιώτες, η δημόσια υγεία μπαίνει στο στόχαστρο.
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο !
Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού κεφαλαίου στην δημόσια ψυχική υγεία και την απεξάρτηση !
Καμία αλλαγή στην ταυτότητα και το χαρακτήρα των δημοσίων προγραμμάτων απεξάρτησης!
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων !
Όχι στη διάλυση της ψυχικής υγείας και του 18άνω !
Δυτικός Τομέας Ρουβίκωνας
καθημερινά 18:00-20:00 στο τηλέφωνο 6993158063 και κάθε Πέμπτη 20:00-22:00 στην Αλλότρια – κατάληψη Παλιού Δημαρχείου(Νικομηδείας & Κουμουνδούρου, Χαϊδάρι)
Ανάρτηση πανό έξω από το ΨΝΑ
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ