Παρεμβάσεις με κείμενα

Παρεμβάσεις με κείμενα ενάντια στην ακρίβεια στο Χαϊδάρι

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου, 2023

Παρεμβάσεις με κείμενα ενάντια στην ακρίβεια σε καταστήματα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στο Χαϊδάρι από τον Δυτικό Τομέα Ρουβίκωνα

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ !

Μία έννοια της ακρίβειας είναι η μείωση των διαθέσιμων χρημάτων για να καλύψουμε βασικές ανάγκες μας και όχι η αύξηση τιμών απλά, αυτό λέγεται πληθωρισμός. Πάντα υπήρχε μια γενική αδυναμία κάλυψης αναγκών αλλά το αληθινό πρόβλημα ξεκίνησε με τα μνημόνια από το 2010 και έπειτα με ταυτόχρονη μείωση μισθών και άνοδο τιμών.

Αυτό έχει σαν άμεση συνέπεια να κόψουμε βασικές ανάγκες προκειμένου να βγάλουμε τον μήνα, την θέρμανση στο σπίτι, τα νοίκια, τα καύσιμα στα οχήματά μας έως και τις αναγκαίες διακοπές μας, μια έξοδο το βράδυ, έναν καφέ. Εκτός βέβαια, αν είσαι διαπλεκόμενος, βουλευτής των 8000 ευρώ ή απατεώνας. Η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια της αξιοπρεπούς ζωής, ρεύμα, θέρμανση, ανάγκες παιδιών, υγεία και περίθαλψη έχουν ήδη αρχίσει να κόβονται ή να μειώνονται για να βγάλουμε τον μήνα. Η ”καλοπέραση” έχει γίνει πια ανέκδοτο και έχουμε μπει σε μια φάση εξαθλίωσης με το μέλλον να έρχεται χειρότερο.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που ωφελούνται από την κατάσταση, εφοπλιστές, χονδρέμποροι, καπιταλιστές γενικά και βέβαια ο πατρώνος τους, το κράτος που με παράλογους φόρους παίρνει το ποσοστό του από τις τσέπες μας στις δικές του με τα χρήματα αυτά να μην φαίνονται πουθενά στις κοινωνικές παροχές. Τα διαδοχικά ”καπέλα” στην αρχική τιμή ενός προϊόντος εξυπηρετούν με απληστία το κέρδος της εταιρίας, των εμπόρων, του σουπερμάρκετ, τα επιτόκια των τραπεζών, τους επιπλέον φόρους αλλά σίγουρα όχι τον εργάτη που δουλεύει χωρίς υπερωρίες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δώρα και με μισθούς αστείους, με ψίχουλα επιδομάτων για να ξεχνάει την απελπισία του και να συνηθίζει την κατάσταση.

Όλοι αυτοί που ωφελούνται από την εξαθλίωσή μας είναι και αυτοί που φταίνε, που την προκαλούν με ωμή κυνικότητα και απληστία που δεν έχει όρια. Η πολιτική των επιδομάτων είναι προσβλητική για την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη μας, αφού αυτά καταλήγουν ξανά στο κεφάλαιο, τα ίδια χρήματα που μας κλέβουν, τα ξανακλέβουν.

Πότε θα αντιδράσουμε πια;; Είναι ώρα αντί για φόβο να επιλέξουμε την αντίδραση, χρειαζόμαστε αύξηση μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό κι όχι κοροϊδίες του 5%. Χρειαζόμαστε δουλειές με πλήρη ασφάλιση με τα δώρα και τις υπερωρίες μας, οι τιμές θα συγκρατηθούν μόνο με μείωση των κερδών των επιχειρήσεων. Τα νοίκια μπορούν να πέσουν με το να διατεθούν τα άπειρα κλειστά ακίνητα που χρησιμοποιούνται ως επενδυτικά εργαλεία. Πρέπει να μπει φρένο στο Airbnb, ακόμα και να αρχίσει ένα μαζικό πρόγραμμα εργατικών κατοικιών, πρέπει να οργανωθούμε και να παλέψουμε.

Χρειαζόμαστε μαζικές και επίμονες διαδηλώσεις. Χρειαζόμαστε απεργίες διαρκείας. Χρειαζόμαστε αλληλεγγύη στη βάση και στήριξη αναμεταξύ μας, των πιο αδύνατων. Αλλά πάνω από όλα χρειαζόμαστε οργάνωση ώστε η μάχη να δοθεί συγκροτημένα και με προοπτική, είναι θέμα πλέον επιβίωσής μας.

Ο Ρουβίκωνας είναι εδώ και καλεί άπαντες, από τους προλετάριους,τους φτωχούς, τους αδικημένους να γίνουν μέλη του.

Ο Αγώνας πια δεν είναι επιλογή. Είναι Ανάγκη, για εμάς και τα παιδιά μας !!!

Ρουβίκωνας – Δυτικός Τομέας

καθημερινά 18:00-20:00 στο τηλέφωνο 6993158063

κάθε Πέμπτη 20:00-22:00 στην Αλλότρια – κατάληψη Παλιού Δημαρχείου

(Νικομηδείας & Κουμουνδούρου 5, Χαϊδάρι

Παρεμβάσεις με κείμενα
Τελευταία άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Αρθρα ανά μήνα

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑ ΜΗΝΑ